REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

LR Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) atliekami mobiliojo interneto prieigos kokybės matavimai rodo „WiMAX“ technologijos mobiliojo interneto paslaugos MEZON pranašumą pagal vidutinę greitaveiką, lyginant šią Telecentro paslaugą su „Omnitel“, „Bitė Lietuva“ ir „TELE2“ teikiamomis mobiliojo interneto kompiuteryje paslaugomis.

REKLAMA
REKLAMA

Tai patvirtina RRT tinklalapyje viešai prieinami 2011 metų duomenys, kuriuos galima filtruoti pagal pasirinktą operatorių, vietovę, matavimų atlikimo laikotarpį ir pan., sakoma Telecentro pranešime.

REKLAMA

Nepriklausomus greitaveikos matavimus RRT vykdo keturių operatorių tinkluose visoje šalyje (2011 metais pradėtas diegti 4G LTE tinklas dar labai siauros aprėpties, šios technologijos paslaugos nėra įtrauktos į RRT interneto prieigos stebėsenos sistemą). Įranga (USB modemai ir kompiuteriai) kilnojama iš vienos vietos į kitą, iš anksto neskelbiant, kuri kita vieta bus pasirinkta.

„Ištisus metus skirtingose tinklų vietose matuota ir vidutinėmis vertėmis pateikta greitaveika tiksliausiai atspindi tai, ko gali tikėtis ir ką iš tikrųjų gauna mobiliojo interneto naudotojai“, – sakė Telecentro „WiMAX“ projekto vadovas Mindaugas Kuprys.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, mobiliojo interneto greitis nebūna ir negali būti pastovus – jis priklauso ne tik nuo technologijos, bet ir nuo ryšio prieinamumo sąlygų, taip pat nuo to, kiek klientų esamu momentu yra prisijungę prie konkrečios bazinės stoties.

Pasak telecentro atstovų, reklamuodami paslaugas, kai kurie operatoriai deklaruoja maksimalias bazinių stočių greitaveikas, tačiau šie skaičiai yra labiau siekiamybė, nei realybė. Konkrečiam klientui tokia ryšio sparta galėtų būti prieinama tik tuomet, jeigu visu bazinės stoties resursu naudotųsi jis vienas ir tai darytų idealiomis sąlygomis – būtų arti bazinės stoties, ryšiui netrukdytų reljefas, teritorijos užstatymas ir pan.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Su savo klientais mes nuo pat pradžių elgėmės garbingai – nežadėjome jiems 4G „WiMAX“ bazinės stoties vieno sektoriaus (40 Mb/s) ar visos bazinės stoties (120 Mb/s) greitaveikos. Kita vertus, mobiliojo 4G interneto MEZON naudotojai kartais pastebi, kad duomenis jie siunčiasi gerokai sparčiau, nei mūsų deklaruojama 10 Mb/s riba“, – teigė Mindaugas Kuprys.

Jo teigimu, ne tik Lietuvos, bet ir kitų šalių mobiliojo interneto naudotojai gali pavydėti Telecentro klientams tokios vidutinės mobiliojo 4G interneto MEZON ryšio spartos, kokia jie realiai naudojosi 2011-aisiais.

Šiuo metu Telecentras siūlo iki 1 Mb/s, iki 2 Mb/s ir iki 10 Mb/s maksimalios greitaveikos mobiliojo 4G interneto MEZON planus. Bendrovė vienintelė Lietuvos rinkoje iš tikrųjų (be jokių išlygų) neriboja mobiliojo interneto srauto – net ir perdavus tam tikrą kiekį duomenų, kaina nepadidinama, greitaveika nesumažinama, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų