REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas atmetė prielaidas, kad jis dar pernai ketino iš kalėjimo paleisti buvusį turtingiausią Rusijos verslininką Michailą Chodorkovskį.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai netiesa“, - per susitikimą su Maskvos universiteto studentais trečiadienį sakė D. Medvedevas ir pridūrė, kad „prezidentas gali suteikti malonę žmogui, kuris pateikia tokį prašymą“.

REKLAMA

Kaip žinoma, buvęs naftos koncerno „Jukos“ vadovas M. Chodorkovskis savo kaltės nepripažįsta ir malonės prašymo nėra pateikęs.

„Jo likimas liūdnas, aš jį užjaučiu kaip žmogų, kuris sėdi kalėjime“, - sakė D. Medvedevas.

Studentų paprašytas jis komentavo kito kaltinamojo „Jukos“ byloje - teisininko Pavelo Ivlevo pareiškimą, kad D. Medvedevas dar pernai vasarą norėjo M. Chodorkovskį išleisti į laisvę, praneša „gazeta.ru“.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusio dešimtmečio pirmoje pusėje teisininkas P. Ivlevas buvo ir „Mažeikių naftos“ stebėtojų tarybos narys, kai šią bendrovę buvo nupirkęs „Jukos“ koncernas.

P. Ivlevas buvo su „Jukos“ bendradarbiavusios advokatų kontoros „ALM Feldmans“ partneris. Rusijos valdžiai ėmus suiminėti žmones pagal jos sufabrikuotą bylą, P. Ivlevas pabėgo į JAV ir gavo tos valstybės pilietybę. Rusijoje jis kaltinamas pagal tuos pačius tris straipsnius kaip M. Chodorkovskis ir jo partneris Platonas Lebedevas.

Buvęs dabar nebeegzistuojančio naftos koncerno „Jukos“ vadovas gruodį buvo nuteistas kalėti 13 metų už naftos pasisavinimą ir pinigų plovimą. Į bausmę įeina septyneri metai, kuriuos M. Chodorkovskis kalėjo už kitus nusikaltimus.

M. Chodorkovskis tvirtina, kad jam pateikti kaltinimai yra kerštas už tai, kad jis finansavo Rusijos politinę opoziciją. Kremlius šiuos kaltinimus neigia.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų