REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasirodžius naujienoms apie  lietuvio verslininko Romualdo Leigaus dingimą Kazachstane, naujienų portalas „Balsas.lt“ susisiekė su lietuvių bendruomenės Kazachstane vadovu ir garbės konsulu Karagandoje Vitalijumi Tvarijonu, kuris patikino, kad jau pajungė į paiešką savo pažįstamus iš apsaugos tarnybos, kurie galėtų turėti kokios nors informacijos apie dingusįjį.

REKLAMA
REKLAMA

„Su manimi susisiekė verslininko buvęs kompanjonas, su kuriuo jis kažkada dirbo Astanoje. Būtent jis man pranešė, kad žmogus atskrido į Aktau ir po to jo niekas nebematė. Deja, daugiau informacijos neturime“, – sakė jis telefonu.

REKLAMA

Tvorijonas pabrėžė, kad verslininkas neturėjo su savimi didelės sumos pinigų, todėl neturėjo kilti apiplėšimo, pagrobimo grėsmės. Kiek žinoma, jis taip pat neturėjo ir kokių nors vertingų dokumentų, kurie galėtų būti susiję su verslu.

Pasak jo, pagal pirmąją versiją buvo manoma, kad jis užsuko pas kokius nors gerus pažįstamus į svečius ir užsibuvo, tačiau puikiai suprantama, kad tokiam laikotarpiui į svečius neužsukama.

REKLAMA
REKLAMA

Pašnekovas pripažino, kad būta ir ankščiau tokių lietuvių dingimo Kazachstane atvejų, tačiau dažniausiai tai nutikdavo dėl pačių dingusiųjų kaltės, kurie tiesiog neturėdavo galimybės laiku susisiekti su artimaisiais, o pastarieji pakeldavo paniką ir skelbdavo paiešką. Pasak jo, tokie dingusieji visada atsirasdavo.

V. Tvorijonas patikino, kad apie verslininko dingimą buvo iškart pranešta policijai, todėl panikuoti nevertėtų, o šeimos nariams nėra būtinybės skristi į Kazachstaną. “Čia veikia tiek ambasada, tiek mūsų bendruomenė, svarbiausia dabar – kantrybė. Suprantama, kad dingimo trukmė nemaža, savaitė, tačiau tikimės, kad su juo viskas tvarkoje", – vylėsi lietuvių bendruomenės Kazachstane vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų