REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

LTV laida „Menora“: Rusijos Federacijos ambasada Lietuvoje pati demaskavo sovietinius istorijos falsifikatorius. Portalas Balsas.lt pateikia laidos išklotinę.

REKLAMA
REKLAMA

„Šalom, mieli žiūrovai.

Rytoj, sausio 27, – Tarptautinė holokausto aukų atminimo diena. Šią datą 2005 metų lapkričio 1 dieną nustatė JTO generalinė asamblėja, konsensusu priėmusi rezoliuciją 60/7 „Holokaustui atminti“. Priminsime, kad būtent 1945 metų sausio 27 dieną Sovietų kariuomenė užėmė Lenkijos miestą Osvencimą ir šalia esančią hitlerininkų mirties stovyklą Aušvicą-Birkenau.

REKLAMA

Vienas minėtos rezoliucijos punktų teigia, kad svarbiausias tarpvalstybinis forumas:

„3. Atmeta bet kokį – dalinį ar visišką – holokausto kaip istorinio reiškinio neigimą“.

Rusijos federacijos ambasados Lietuvoje internetiniame tinklalapyje www.lithuania.mid.ru, perskaitėme štai tokį Holokausto apibūdinimą:

Holokaustas (Holocaust) – iš senovės graikų Holocaustosis, reiškia „visišką sudeginimą“, „sunaikinimą ugnimi“, „aukojimą“.

Šiuolaikinėje mokslinėje literatūroje ir publicistikoje taip apibrėžiama nacistinės Vokietijos, jos sąjungininkų ir parankinių 1933–1945 metais vykdyta persekiojimo ir 6 000000 žydų sunaikinimo politika“.

REKLAMA
REKLAMA

Priminsime, kad holokausto ugnis naikino ne tik žydus, bet ir čigonus, tačiau neigėjai abejoja būtent Europos žydų naikinimu.

Beje, toje pačioje interneto svetainėje skelbiami karo laikų dokumentai liudija, kad jau tada Sovietų Sąjunga nutylėdama neigė holokaustą. Tokiai išvadai pagrįsti pakanka palyginti sovietinių vadų raportus savo viršininkams iš Aušvico ir informacinius (tiksliau – dezinformacinius) sovietinės propagandos ruporo „Sovietinio informacijos biuro“ pranešimus.

„Ukrainos 1-ojo fronto Politinės valdybos viršininkui generolui-majorui Jašečkinui

1945 metų sausio 26 diena



Lebionžo stotyje, į pietvakarius nuo Chžanuvo mes aptikome Osvencimo konclagerio filialą, su atsitiktinai išlikusiais kaliniais... Vienas jų – žydas Leveras – papasakojo: Iki Lebionžo jis buvo Osvencime. Ten vienu metu buvo nuo 25 iki 30 tūkstančių žydų iš įvairių Europos šalių. Juos ten be perstojo gabeno ketverius metus. Visi negalintys dirbti – moterys, seniai, vaikai, ligoniai – buvo atskiriami nuo sveikų vyrų ir sunaikinami. Juos siųsdavo į specialius barakus stovyklos pietinėje dalyje, ten nurengdavo, vėliau specialiose kamerose nunuodydavo  dujomis, o lavonus sudegindavo krematoriumuose...

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA



60 armijos Politinio skyriaus viršininkas generolas-majoras Grišajevas“.

Pažymėsime, kad jau pirmame generolo Grišajevo pranešime, dar prieš Sovietų kariuomenei užimant Aušvicą, minimi žydai.

„Sovietų informacijos biuro pranešimas

1945 metų sausio 27 diena.

1-ojo Ukrainos fronto kariuomenė, tęsdama puolimą, užėmė šiuos miestus: Sosnovecas, Bendzinas, Dombrova Gurna, Čeliadė ir Myslovice – stambius anglies pramonės rajono Dombrovo centrus. Taip pat su mūšiais užėmė Lenkijos miestus Kobyliną, Bojanovą, Osvencimą, o Vokietijos teritorijoje Volau, Dichernfurto, Obernigk miestus.“

REKLAMA

Kaip matyti, sovietinei propagandai Aušvicas visai neįdomus, kur kas svarbiau – Dombrovo anglies rajonas.

„Ukrainos 1-ojo fronto Politinės valdybos viršininkui generolui-majorui Jašečkinui

1945 metų sausio 27 diena



1945 metų sausio 27-osios rytą mūsų kariuomenė išvadavo Osvencimą ir Bžezinką – du stambiausius konclagerius... 1940 metų liepą iš Varšuvos atvyko pirmasis ešelonas su areštuotais žydais (5-6 tūkstančiai žmonių). Didelių antplūdžių metu dujų kamerose sunaikindavo iki 10-15 tūkstančių kalinių per savaitę ir degindavo juos krematoriumuose. Kai į lagerį atvažiuodavo sunkvežimiai su žydais, tai iš abiejų pusių juos apsupdavo vokiečių kareiviai ir visus mušdavo bizūnais bei stumpliais, daugelį užmušdavo. Kaliniai masiškai mirdavo iš bado ir troškulio... 1945 metų pradžioje buvo sunaikinti visi lagerio žydai...

REKLAMA



60 armijos Politinio skyriaus viršininkas generolas-majoras Grišajevas“.

Atkreipkime dėmesį, generolas Grišajevas vėl praneša apie žydus – Aušvico aukas.

„Sovietų informacijos biuro pranešimas

1945 metų sausio 28 diena

...1-ojo Ukrainos fronto daliniai sumanaus apylankos manevro ir tiesioginės atakos metu, sausio 28 dieną, užėmė Dombrovo anglies rajono centrą Katovicų miestą, taip pat miestus Semianovicą, Krulevską Hutą (Kionigshutte), Mikoluvą (Nikolajų), o vokiečių Silezijoje užėmė stam̃bų pramonės centrą Boiteno miestą, tuo pačiu visiškai išlaisvindama nuo priešų Dombrovo anglies rajoną ir vokiečių Aukštutinės Silezijos pietų rajono pramoninę dalį...“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ir vėl jokio Aušvico ir žydų, ir vėl Dombrovo anglies rajonas ir stambus pramonės centras.

„Ukrainos 1-ojo fronto Politinės valdybos viršininkui generolui-majorui Jašečkinui

1945 metų sausio 29 diena

...Išlaisvintųjų liudijimais, per 4,5 metų sunaikinta iki 4,5 milijono žmonių. Pasitaikydavo dienų, kai sunaikindavo po 25-30 tūkstančių žmonių, visų pirma žydų iš įvairių Europos šalių. Prieš įsiveržiant Raudonajai armijai, maždaug 8 tūkstančiai kalinių išvežta į Vokietiją. Vokiečiai susprogdino krosnis, pelenus išbarstė po laukus, duobes su sudegintais lavonais  užlygino.

60 armijos Politinio skyriaus viršininkas generolas-majoras Grišajevas“

REKLAMA

Grišajevui Aušvicas – visų pirma žydų naikinimo vieta, o sovietiniams propagandistams?

„Sovietų informacijos biuro pranešimas

1945 metų sausio 31  diena

Prieš kelias dienas mūsų kariuomenė užėmė Osvencimo miestą. Niekšai vokiečių fašistai po Lenkijos okupacijos šiame rajone įkūrė stambiausią koncentracijos lagerį. Šį mirties lagerį sudarė 5 skyriai. Kiekvienas skyrius užėmė milžinišką teritoriją, apjuostą spygliuota viela. Veržliai puolę Raudonosios armijos daliniai išlaisvino daugybę lagerio kalinių. Buvęs Osvencimo kalinys Lukaševas iš Voronežo srities papasakojo:

„Osvencimo lagerio kalinių skaičius visad svyruodavo nuo 15 iki 30 tūkstančių. Vaikus, ligonius ir nedarbingus vyrus bei moteris hitlerininkai numarindavo dujomis, o lavonus degindavo specialiose krosnyse. Lageryje buvo 12 tokių krosnių. Darbingus kalinius versdavo dirbti šachtose. Nusilpusius iš bado, nepaliaujamo mušimo ir sunkaus darbo vokiečiai sunaikindavo. Per ketverius metus išgamos vokiečių fašistai nukankino ir nužudė lageryje daug daug tūkstančių žmonių.“

REKLAMA

Daug tūkstančių žmonių ir nė vieno žydo.  Grišajevas nerimsta.

„Ukrainos 1-ojo fronto Politinės valdybos viršininkui generolui-majorui Jašečkinui

1945 metų vasario 1 diena

Apie Osvencimo konclagerį

...Svarbiausia lagerių paskirtis – masinis žmonių, visų pirma žydų, atgabentų iš visos Europos, naikinimas...Osvencimo lageryje išlaisvinta 2 tūkstančiai kalinių, Bžezinkoje – 2,5 tūkstančio, kitur po 500-800 žmonių. Žydai visi sunaikinti...

60 armijos Politinio skyriaus viršininkas generolas-majoras Grišajevas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jašečkino iš 1-ojo Ukrainos fronto Politinės valdybos pranešimai apie Aušvicą keliaudavo aukščiau – į Sovietų armijos Vyriausiąją politinę valdybą, o iš ten dar aukščiau – į VKP (b) CK. Šį laišką nuo paskutiniojo Grišajevo pranešimo skiria vos 10 dienų, bet kylant valdžios vertikale per dekadą šio konclagerio vaizdavimas neatpažį́stamai pasikeitė.

Pavyzdžiui:

„ VKP (b) CK

Dr. Aleksandrovui G. F.

1945 metų vasario 9 diena

1-ojo Ukrainos fronto Politinės valdybos viršininkas generolas-majoras Jašečkinas pranešė Vyriausiajai politinei valdybai:

...Svarbiausia lagerio paskirtis – iš visų vokiečių okupuotų Europos šalių suvežtų žmonių naikinimas...Sausio 27 dieną armijos daliniai, kur politskyriui vadovauja dr. Grišajevas, išlaisvino kelis tūkstančius kalinių, kurių hitlerininkai nespėjo išvaryti į Vokietijos gilumą. Tarp išvaduotųjų yra moteris iš Baltarusijos kolūkio „Zatišje“ Verniak Marija Nikolajevna, atvežta čia kartu su dukterimi už pagalbą partizanams; ukrainietė Djačenko olga, buvusi Charkovo technikumo studentė, mėginusi pabėgti iš vokiečių katorgos; čekė Skalova Anastasija, gestapininkų sučiupta Lidicės kaime netoli Prahos, jugoslavė Koval Fania, suimta už sūnų dalyvavimą partizanų būryje; prancūzaitė Mote Madena; italė Mateusi ir daugelis kitų...

Raudonosios armijos Vyriausiosios politinės valdybos viršininko pavaduotojas Šikinas“...

REKLAMA

Ir pagaliau 1945 metų gegužės 8 dienos sovietinio dokumento ilgu pavadinimu svarbiausioji išvada:

„Ypatingosios valstybinės komisijos pranešimas apie grobikų vokiečių fašistų ir jų bendrininkų piktadarysčių išaiškinimą ir tyrimą, bei Vokietijos vyriausybės siaubingus nusikaltimus Osvencime:

1. Vokiečiai Osvencimo lageryje sušaudė, numarino badu, nunuodijo ir siaubingai nukankino daugiau kaip keturis milijonus Sovietų sąjungos, Lenkijos, Prancūzijos, Belgijos, Olandijos, Čekoslovakijos, Jugoslavijos, Rumunijos, Vengrijos ir kitų šalių piliečių...“

Ir nė žodžio apie žydus. Taigi, sovietiniams istorijos falsifikatoriams fašistų  „piktadarystės“ ir net „siaubingi kankinimai“ buvo, o holokausto, tai yra Europos žydų naikinimo, nebuvo.

Temą laidos vedėjai žada tęsti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų