REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Palangos miesto valdžia suabejojo, ar teisėtai nutrauktas tyrimas dėl praėjusią vasarą įvykusios nelaimės atrakcionų parke, kai, sugedus atrakcionui, jame užstrigo ir ilgiau nei valandą žemyn galvomis kabėjo 9 žmonės. Valdininkai antradienį raštu kreipėsi į Klaipėdos apygardos prokuratūrą bei paprašė išnagrinėti, ar teisėtas Palangos prokuratūros nutarimas nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl įvykusios nelaimės.

REKLAMA
REKLAMA

ELTA primena, kad, rugpjūčio 17-osios vėlų vakarą dingus elektrai viename iš J. Basanavičiaus gatvėje be savivaldybės leidimo veikusio atrakcionų parko įrenginių, jame buvę 9 nepilnamečiai beveik valandą kabojo žemyn galvomis. Vaikai patyrė šoką, prarado sąmonę.

REKLAMA

Po penkis mėnesius trukusio ikiteisminio tyrimo Palangos prokuratūra jį nutraukė, atrakcionus valdančios olandų bendrovės „Leander LTU“ veikoje neįžvelgusi nusikaltimo sudėties. Nelaimės metu labiausiai nukentėjusios nepilnametės tėvai su atrakcionų savininkais bylinėtis galės privataus kaltinimo tvarka.

Toks prokurorų sprendimas nustebino Palangos merą Šarūną Vaitkų.

„Tai rodo visišką institucijų abejingumą. Skaičiau nutarimą, jame aiškiai parašyta, kad vaikai buvo praradę sąmonę, jie patyrė šoką. Manau, tokių vaizdų, kai jų vaikai kabo žemyn galvomis, netenka sąmonės, ir niekas negali jiems pagelbėti, nenorėtų matyti nė vienas tėvas. Tarp jų ir institucijų, apsisprendusių nutraukti ikiteisminį tyrimą, atstovai. Negi reikėjo sulaukti dar didesnės nelaimės, kad tyrimas būtų tęsiamas, kad būtų išsiaiškinta, kodėl tokia nelaimė įvyko, kodėl buvo dirbama neturint reikalingo savivaldybės leidimo, ir pareikalauta atsakingų asmenų atsakomybės baudžiamojoje byloje“, - antradienį išplatintame pranešime cituojamas Š. Vaitkus.

Palangos meras teigia, jog taško šioje istorijoje dėti negalima, ir tikisi, kad atrakcione nukentėjusių vaikų tėvai apskųs šį nutarimą.

Savo ruožtu, Palangos miesto savivaldybė antradienį kreipėsi į prokurorus, prašydama išnagrinėti šio nutarimo teisėtumą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų