REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos Nepriklausomybės gynimo Sausio 13-osios brolija kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydama apginti viešąjį interesą ir pateikti apeliacinį skundą dėl Vilniaus miesto 1 apylinkės teismo paskelbto išteisinamojo nuosprendžio Algirdui Paleckiui.

REKLAMA
REKLAMA

Sausio 18 d. Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas, neradęs nusikaltimo požymių, išteisino dėl sovietų agresijos neigimo kaltintą „frontininką“ A. Paleckį. Teismas A. Paleckio kalbas, jog „saviškiai šaudė į savus“, pripažino nuomone ir atmetė prokurorų siūlymus nuteisti vieno iš sovietų Lietuvos komunistų lyderio anūką.

REKLAMA

„Lietuvos Nepriklausomybės gynimo Sausio 13-osios brolijos nariai jaučiasi šokiruoti fakto, jog 1991 m. žmonės, gynę Lietuvos laisvę ir nepriklausomybę, daugelis paaukoję savo sveikatą, o dalis praradę savo artimuosius, šiandien laisvoje Lietuvoje privalo ginti paniekintą garbę“, - sako Seimo narė, Lietuvos Nepriklausomybės gynimo Sausio 13-osios brolijos pirmininkė Auksutė Ramanauskaitė-Skokauskienė.

Pasak jos, nebaudžiamai galima šmeižti ir niekinti Lietuvos laisvės gynėjus - taip jaučiasi Lietuvos Nepriklausomybės gynimo Sausio 13-osios brolijos nariai po to, kai Vilniaus miesto 1 apylinkės teismas paskelbė išteisinamąjį nuosprendį dėl sovietų agresijos neigimo kaltinamam partijos „Frontas“ vadovui A. Paleckiui.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip primena Seimo narė, A. Paleckis buvo patrauktas baudžiamojon atsakomybėn už 2010 metais žiniasklaidai pasakytus tiesos neatitinkančius žodžius, jog 1991 metų sausio 13 dieną „saviškiai šaudė į savus“.

A. Paleckiui prokuratūra buvo pateikusi kaltinimus dėl SSRS nusikaltimų prieš Lietuvos Respubliką ir jos gyventojus neigimo ir šiurkštaus menkinimo.

A. Paleckio išteisinimas - pirmasis sprendimas Lietuvos teismų istorijoje dėl Sovietų sąjungos įvykdytos agresijos neigimo.

Šis nuosprendis per 20 dienų gali būti apskųstas Vilniaus apygardos teismui.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų