REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Libijoje išlieka įtempta situacija. To patvirtinimas – Bani Valido miesto užgrobimas. Tai padarė buvusio Libijos lyderio Muammaro Gaddafio šalininkai, rašo „Corriere della Sera“, praneša Inopressa.

REKLAMA
REKLAMA

„Libijoje iki šiol girdimi pilietinio karo atgarsiai. Virš Bani Valido, miesto, kuris yra apie 170 kilometrų į Pietvakarius nuo Tripolio, vėl iškilo žalioji Gaddafio vėliava“.

REKLAMA

„Vakar didžiulė libių, jaučiančių nostalgiją buvusiam režimui, minia, stipriai apsiginklavusi, perėmė miesto kontrolę. Šis miestas buvo paskutinis, kuris iki pat galo laikėsi kovoje su sukilėliais. Pranešimai buvo patvirtinti miesto tarybos atstovo spaudai. Akivaizdu, kad Bani Validas taip niekada ir netapo taikiu miestu.“

Iš tiesų įtampa slegia visą šalį. Epicentru tapo Bengazio miestas, kuriame sausio 19 dieną ne mažiau tūkstančio ginkluotų vyrų atakavo vietinę Pereinamosios tarybos atstovybę. Nemažai ir protestuojančiųjų, kurie nepatenkinti tuo, kad į naująją valdžią nesunkiai prasmuko ir senojo režimo „oportunistai“ ir „šnipai“.

Susišaudymai tęsiasi ir kai kuriuose Tripolio kvartaluose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų