REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didėjant konfliktui su Iranu, Didžioji Britanija gali išsiųsti kariuomenės pastiprinimą į Persijos įlanką, pareiškė gynybos ministras Filipas Hamondas (Philip Hammond), praneša BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Karališkojo karinio jūrų laivyno „HMS Argyll“ fregata buvo tarptautinių pajėgų flotilės, vadovaujamos JAV lėktuvnešio „Abraham Lincoln“, dalis, kuri sekmadienį perplaukė Ormūzo sąsiaurį. Sprendimas pasiųsti britų pajėgas buvo „aiškus ženklas“ Teheranui.

REKLAMA

Iranas grasina užblokuoti Ormūzo sąsiaurį dėl įvesto naftos embargo.

Paklaustas, ar į regioną gali būti išsiųsta daugiau pajėgų, F. Hamondas teigė: „Jungtinė Karalystė turi galimybių sustiprinti pajėgas bet kokiu metu, jeigu tik to prireiktų“.

Tai F. Hamondas pareiškė Londone per spaudos konferenciją po kasmet vykstančių diskusijų tarp Britanijos ir Australijos užsienio reikalų ir gynybos ministrų.

Europos Sąjungos (ES) šalių užsienio reikalų ministrai pirmadienį oficialiai įteisino Irano naftos embargą dėl jo branduolinės programos. Tai reiškia, jog nuo šiol draudžiama su Iranu sudaryti naujas sutartis dėl naftos, tačiau egzistuojantys susitarimai gali būti įgyvendinami iki liepos 1-osios.

REKLAMA
REKLAMA

ES šalys šiuo metu iš Irano perka apie 20 proc. eksportuojamos naftos.

Britanijos užsienio reikalų ministras Viljamas Hagas (William Hague) pareiškė, jog Irano naftos embargas reiškia „didelį teisėtą spaudimą Irano vyriausybei dėl branduolinės programos derybų atnaujinimo“.

„Kol jie negrįš prie derybų stalo, tol spaudimas tik didės“, - sakė V. Hagas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų