REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasaulinės darbo rinkos perspektyva, palyginti su pernai metais, pablogėjo, sako Tarptautinė darbo organizacija. Ji situaciją vadina iššūkiu, reikalaujančiu neatidėliotinų veiksmų, ir sako, kad vyriausybės turi sukurti 600 mln. darbo vietų per ateinantį dešimtmetį, praneša BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Organizacija sako, kad yra pesimistiškiau nusiteikusi dėl silpnesnės pasaulio ekonomikos.

Vienintelis pragiedrulis – darbo vietų kūrimas buvo skatinamas geromis ekonominės sąlygomis sparčiai augančios ekonomikos šalyse Lotynų Amerikoje ir Rytų Azijoje.

REKLAMA

Šiuos teiginius Tarptautinė darbo organizacija išdėstė metiniame pranešime „Pasaulinės užimtumo tendencijos“.

„Nepaisant didelių vyriausybių pastangų, darbo krizė nemažėja – pasaulio mastu 1 iš 3 darbuotojų, arba 1,1 mlrd., yra arba be darbo, arba gyvena skurde“, – sakė organizacijos generalinis direktorius Juanas Somavia.

„Mūsų prognozė tapo daug pesimistiškesnė negu praėjusiais metais – yra rimto ekonomikos augimo tempų sulėtėjimo galimybė“, – sakė organizacijos vyresnysis ekonomistas Ekkehardas Ernstas.

REKLAMA
REKLAMA

Savo pranešime Tarptautinė darbo organizacija sako, jog pasaulinėje darbo jėgoje yra 29 milijonais darbuotojų mažiau nei jie prognozavo prieš ekonomikos nuosmukį, kuris prasidėjo 2009 metais.

Šie 29 mln. – tai žmonės, kurie nusprendė nebeieškoti darbo, kadangi galvoja, jog jo neras.

Organizacija teigia, kad jeigu šie žmonės būtų įskaičiuoti į bendrą bedarbių skaičių, tai pasaulinį nedarbo lygį pakeltų nuo 6 proc. iki 6,9 proc. Tai maždaug 225 mln. žmonių visame pasaulyje.

Anot Tarptautinės darbo organizacijos, jaunimas lieka tarp labiausiai krizės paveiktų žmonių ir ateities perspektyvos jam yra niūrios.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų