REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Išklausęs advokato ir prokuroro argumentus Minsko miesto teismas antradienį atmetė nuteistojo žmogaus teisių gynėjo Alesio Beliackio kasacinį skundą.

REKLAMA
REKLAMA

Teismas paliko galioti prieš du mėnesius A. Beliackiui žemesnės instancijos teismo paskirtą nuosprendį, praneša „BelaPAN“.

REKLAMA

A. Beliackis teismo posėdyje nedalyvavo. Jo advokatas Dmitrijus Lajevkis teismo prašė A. Beliackį atvežti į teismo posėdį, bet į tai nebuvo atsižvelgta.

Tačiau teismas sutiko priimti dokumentus apie tai, kad jau sumokėta A. Beliackiui žemesnės instancijos teismo skirta bauda.

Lapkritį A. Beliackis nuteistas 4,5 metų laisvės atėmimo bausme atliekant ją sugriežtinto režimo kolonijoje ir konfiskuojant jo turtą. Jis pripažintas kaltu dėl vengimo mokėti mokesčius.

REKLAMA
REKLAMA

Nuosprendyje teigiama, kad A. Beliackis valstybei padarė didelę žalą, kuri siekia per 721 mln. Baltarusijos rublių. Jam taip pat skirta 36 mln. rublių bauda.

A. Beliackio šalininkai surinko reikiamą pinigų sumą ir už jį atlygino tariamai padarytą žalą bei sumokėjo baudą.

Dingstį A. Beliackio baudžiamajam persekiojimui suteikė ir informacija apie jo sąskaitas užsienio bankuose, kurią Baltarusijos valdžiai perdavė Lietuvos teisingumo ministerija ir Lenkijos generalinė prokuratūra.

Tarptautinės žmogaus teisių federacijos viceprezidentas ir Minsko režimo uždarytojo Baltarusijos žmogaus teisių centro „Viasna“ vadovas A. Beliackis savo kaltės nepripažįsta. Jis teigia, kad sąskaitose buvo pinigai, skirti nuo politinių represijų Baltarusijoje nukentėjusiems asmenims.

A. Beliackio byla sulaukė didelio tarptautinio atgarsio. Paleisti A. Beliackį reikalauja žmogaus teisių gynimo organizacijos, Europos Sąjungos ir JAV vadovai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų