REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos naujienų agentūros „Regnum“ tinklalapyje paskelbtame komentare ekonomistė Ana Meizer abejoja, ar Lietuvai pavyks įgyvendinti savo energetinę svajonę ir tapti nepriklausomai nuo Rusijos.

REKLAMA
REKLAMA

Anot ekonomistės, jei naujos atominės elektrinės statyba Lietuvoje taps realybe, tai reaktoriaus transportavimo klausimas gali arba galutinai palaidoti projekto idėją, arba padaryti ją daug brangesnę.

REKLAMA

Ekonomistės nuomone, visos „Hitachi-GE“ atominės elektrinės veikia pakrantėse, o būsima atominės elektrinės aikštelė yra Lietuvos teritorijos gilumoje. Todėl elektrinės bloko įrenginio – „monstro“ – pristatymo iš Klaipėdos į Visaginą klausimas taps „nacionaline nelaime“.

Ekonomistės tvirtinimu, reikės stiprinti  esamus kelius,  nugriauti visus tiltus, kur eina maršrutas, ir, žinant, kad korpuso diametras – 7 metrai, išmontuoti visas elektros linijas.

REKLAMA
REKLAMA

Ana Meizer ironizuoja, kad Lietuvai tai taps pačia didžiausia statyba, kuri primena stalininę Belomoro kanalo statybą.

Pirmoji prieš dvejus metus Lietuvoje atlikta studija parodė, kad visi dideli kroviniai, sveriantys iki 1 000 tonų, gali būti perkrauti Klaipėdos uoste, bet juos išgabenti iš uosto būtų problemiška.

Lietuva atominę elektrinę Visagine kartu su Latvija, Estija ir, galbūt, Lenkija planuoja pastatyti iki 2020 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų