REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos ministras pirmininkas Vladimiras Putinas teigia, kad šalies vidaus migrantų registracijos taisyklės turėtų būti griežtesnės ir kad reikia taikyti baudžiamąją atsakomybę už migracijos įstatymų pažeidimus.

REKLAMA
REKLAMA

V. Putinas savo pažiūras išdėstė dienraštyje „Nezavisimaja Gazeta“ išspausdintame straipsnyje apie šiuolaikines daugiatautės Rusijos problemas. Tai jau antras V. Putino straipsnis, kuris yra rinkimų kampanijos dalis, praneša „RIA Novosti“.

REKLAMA

Premjeras pabrėžė, kad pastaraisiais metais suaktyvėjo migracija Rusijos viduje. Anot jo, migrantai turi gerbti regiono, į kurį atsikrausto, papročius ir tradicijas, o valdžia turi imtis veiksmų prieš agresyviai ar nepagarbiai besielgiančius asmenis.

V. Putinas rašo, kad „reikia sugriežtinti registracijos reikalavimus ir sankcijas už jų pažeidimus“, bet negalima pažeisti gyventojų konstitucinės teisės patiems šalies viduje pasirinkti gyvenamąją vietą.

REKLAMA
REKLAMA

Ministras pirmininkas taip pat pasiūlė nuo 2013 metų įvesti migrantams privalomus rusų kalbos, istorijos ir Rusijos teisės pagrindų egzaminus. Tai, anot jo, padės jiems prisitaikyti prie visuomenės.

V. Putinas dvi kadencijas iš eilės – nuo 2004 iki 2008 metų - buvo Rusijos prezidentas. Konstitucija draudžia prezidento pareigas eiti tris kadencijas iš eilės, todėl V. Putinas tapo ministru pirmininku. Manoma, kad šį kovą vyksiančiuose rinkimuose jis iškovos dar vieną kadenciją prezidento poste. Vis dėlto V. Putino populiarumas stipriai smuko, ir gali būti, kad postui užsitikrinti neužteks vieno rinkimų etapo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų