REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis pranešė, kad sistemą paliko per tūkstantį pareigūnų.

REKLAMA
REKLAMA

„Taip, išėjo apie tūkstantis pareigūnų. Per kasmetinį sveikatos patikrinimą nustatyta, kad 400 iš jų sveikatos būklė neatitinka reikalavimų pagal pareigas, kurias jie eina. Tokiu atveju žmogus turi dvi alternatyvas. Patruliui galima pasiūlyti tyrėjo, apylinkės inspektoriaus darbą, jei jis yra įgijęs atitinkamą išsilavinimą. Jei nesutinka, gauna išeitinę kompensaciją ir dėl sveikatos išeina į išankstinę pensiją. 62 proc. policijos darbuotojų arba jau turi galimybę išeiti į pensiją, arba tokią galimybę turės per 2-3 metus. Iš likusių 600 pasitraukusiųjų didžioji dalis sulaukė pensijos, dalis jų pasirinko kitą darbovietę“, – interviu dienraščiui „Respublika“ sakė policijos generalinis komisaras.

REKLAMA

Anot komisaro, esminė pasitraukimo priežastis paprasta ir banali – darbo sąlygos yra sudėtingos, reikalavimai aukšti, krūviai dideli, atlyginimas nėra patrauklus, garantijų sistemos, išskyrus pensiją, nėra, profesija neprestižinė ir žmonės nemato perspektyvos.

„Didžiausia yra mano alga – 5300 litų į rankas. Mažiausią – 1000 litų – atlyginimą gauna pradėjusieji tarnybą. Svarstykime: žmogus, įgijęs tik profesinį išsilavinimą, sakykime, konvojaus darbuotojas, į rankas gauna maždaug 1200 litų. Tai daug ar mažai? Galima svarstyti įvairiai, tačiau nereikia pamiršti, kad daugumos kitose srityse dirbančių atlyginimo vidurkis yra apie 2000 litų“, – sakė S. Skvernelis.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak komisaro, Vyriausybei yra pasiūlyta pakeisti darbo užmokesčio sistemą, kad pareigūnas, kelis ar keliolika metų dirbantis tame pačiame poste, turėtų galimybę ir daugiau uždirbti. Kitaip sakant, atlyginimai turėtų būti mokami pagal tam tikras gradacijas, atsižvelgiant ne tik į dirbančio žmogaus darbo stažą, bet ir darbo kokybę. Tada pareigūnas bus suinteresuotas dirbti sistemoje, o ne sulaukęs pensinio amžiaus ieškoti darbo kitose tarnybose.

Statistika rodo, kad maždaug po penkerių metų apie 1000 pareigūnų turės teisę išeiti į pensiją. Vadinasi, sistemos padėtis gali tapti kritinė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų