REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Netikėtas vienos stambiausių failų apsikeitimo interneto svetainių „Megaupload“ uždarymas privertė sunerimti analogiškų paslaugų savininkus.

REKLAMA
REKLAMA

Viena pirmųjų sureagavo Honkonge užregistruota failų mainų paslauga „Filesonic“. Interneto svetainės vadovybė nutraukė galimybę keistis failais leisdama vartotojams valdyti tik savo įkeltą informaciją. Tai reiškia, kad prieiga prie duomenų turės tik tie, kas juos įkėlė. Be to, tinklalapis nebemokės aktyviausiems vartotojams. Tokiu sprendimu labai nepatenkinti sumokėjusieji po 55 dolerius už galimybę metus siųstis failus be greičio apribojimų.

REKLAMA

Kiek kitaip pasielgė „Uploaded.to“ – jis tapo nepasiekiamas JAV gyventojams. Interneto svetainės savininkai mano, kad taip FTB bus sunkiau juos apkaltinti piratavimu. „Uploaded.to“ oficialiai neskelbė apie vartotojų iš JAV blokavimą, taip pat nėra aišku, ar tai laikinas, ar nuolatinis blokavimas.

Nepaisant to, failų keitimosi tinklų savininkai teigia, kad jiems nėra ko baimintis, nes nepažeidžia įstatymų. Failų hostingo „Mediafire“ generalinis direktorius Derekas Labianas pareiškė, kad „Mediafire“ verslo modelis jokiu būdu neskatina piratavimo. Tuo tarpu „Megaupload“ ir kiti stambios failų keitimosi paslaugos suteikia privilegijas ar net moka vartotojams, kurie įkelia daug duomenų ir kurių failai dažnai atsisiunčiami.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų