REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vairuotojus rengiančios mokyklos pastarosiomis dienomis pabrangino vairavimo kursus, rašo „Lietuvos rytas“. Sostinėje jų kaina šoktelėjo kone ketvirtadaliu. Pavyzdžiui, būsimieji vairuotojai, kurie vasario 2-ąją rinksis į pirmąją paskaitą A. Žukausko vairuotojų rengimo centre (VRC), už kursus mokės gerokai brangiau nei tie, kurie į mokslus kibo sausio viduryje – kursai brangsta iki maždaug 1 700 litų.

Iki šiol reikėjo mokėti 620 litų už teoriją ir 680 litų už vairavimo pamokas. Filmavimo įranga, papildomi darbuotojų etatai, atnaujintas automobilių parkas, naujos vairavimo aikštelės. Visa tai vairuotojus rengiančias mokyklas privertė giliau kyštelėti ranką į klientų kišenę. „Nuolat atsiranda papildomų reikalavimų mokykloms. Kiekviena naujovė kainuoja, todėl ir kursai pabrango. Bet, atsižvelgdami į klientų galimybes, darome nuolaidų“, - sakė VRC direktorius Algimantas Žukauskas.

Vairuotojai, kuriems šiais metais jau teko laikyti vairavimo įgūdžių įskaitą, tai darė stebint automobilyje sumontuotai filmavimo kamerai. Tai – viena iš sausio mėnesį įsigaliojusių naujovių. Mokyklos privalo apsirūpinti filmavimo įranga, pavyzdžiui, už kamerą pakloti 1 000 litų. Yra ir daugiau naujų išlaidų, todėl kursai brangsta. „Regitros“ duomenimis, praėjusiais metais prie automobilių vairo Lietuvoje sėdo 43 329 pradedantieji vairuotojai: 22 202 moterys ir 21 127 vyrai. Lietuvoje veikia apie 350 vairavimo mokyklų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų