REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jungtinių Valstijų kariuomenės vadovybė nusprendė sukurti skaitmeninį kiekvieno kario dvynį, kuris padėtų žmonėms mokytis sąveikauti virtualioje realybėje.

REKLAMA
REKLAMA

Kompiuterinės JAV karių apmokymo virtualiosios tikrovės sąlygomis programos tampa vis sudėtingesnės, o jų imituojamos tikrovės mastas vis didėja, skelbia „Wired.com“. Dėl to Pentagonas  parengė naują virtualiosios realybės apmokymų terpės plėtros planą, pagal kurį kiekvienas JAV karys gaus skaitmeninį savo dvynį – savotišką kompiuterių sistemų vartotojo avatarą, lydėsiantį kiekvieną karį iki pat jo tarnybos armijoje pabaigos, sakoma pranešime.

REKLAMA

Toks skaitmeninis dvynys bus naudojamas visose kompiuterinių simuliacijų programose, tarp jų mūšio taktikos apmokymuose virtualios realybės sąlygomis.

Skelbiama, kad skaitmeninis dvynys atkartos konkretaus žmogaus išvaizdos bruožus – turės tokį pat veidą, figūrą, aprangą. Tai reiškia, kad virtualios tikrovės terpėje karių mokymai vyks beveik taip pat, kaip ir realiose pratybose. Manoma, kad tai leis sudaryti tikrovišką psichologinę atmosferą, palengvins virtualių karių bendravimą, leis įvertinti draugų veiksmus ir pagerinti padalinių tarpusavio sąveiką.

REKLAMA
REKLAMA

Įdomu, kad karių avatarai ne tik kopijuos fizinio žmogaus išvaizdą, bet ir kai kuriuos jo pasirengimo ypatumus, pavyzdžiui, fizinį pasiruošimą.  Atsižvelgus į kario fizinio parengimo testų rezultatus bus daromi atitinkami pakeitimai ir avataro fizinėje būklėje, taigi, virtualiame pasaulyje skaitmeninio dvynio fizinis pasirengimas atitiks realųjį. Virtualių mokymų metu bus galima atsižvelgti į konkrečių karių judėjimo greitį, ištvermingumą ir kitas savybes, nuo kurių priklauso viso kolektyvo vykdomos užduoties sėkmė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Skirtingai nuo kompiuterinių žaidimų, kariniai simuliatoriai neleis siekti nerealių rekordų, pavyzdžiui, sudėtingo reljefo sąlygomis įveikti 3 kilometrus su visa ekipuote  per 10 minučių. Didelio masto virtualių pratybų metu, kuriose dalyvaus dideli kariniai junginiai,  kariai galės susipažinti vieni su kitais ir bendrauti tarpusavyje, nors fiziniame pasaulyje jie bus už šimtų ar tūkstančių kilometrų, skirtingų karinių bazių virtualių mokymų centruose.

Be to, skaitmeniniai dvyniai turėtų priminti kariams, kad virtualioji tikrovė – tai ne kompiuterinis žaidimas, o realaus gyvenimo, kuriame fizinis ir profesinis pasirengimas mūšio sąlygomis yra gyvybinės svarbos dalykas, atspindys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų