REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujausios žinios iš informatikos pasaulio, intriguojančios užduotys ir seminarai, studentiško gyvenimo patirtis – visa tai  ir dar daugiau naudingų pramogų moksleiviams ir mokytojams lauks VDU informatikos fakulteto organizuojamoje „IFtorinoje 2012“, kuri vyks sausio 28 dieną, šeštadienį, Vytauto Didžiojo universiteto Informatikos fakultete (Vileikos g. 8).

REKLAMA
REKLAMA

„IFtorina“ – tai informatikos ir matematikos viktorina, skirta vyresniųjų klasių moksleiviams ir seminarų diena mokytojams.

REKLAMA

Renginio metu dalyviai susipažins su VDU Informatikos fakultete vykdomais IT projektais, varžysis komandinėse rungtyse, ardys ir surinks kompiuterius, likviduos kompiuterių gedimus, kurs tinklalapius, konstruos ir programuos „Lego“ robotukus, spręs matematinius galvosūkius, susipažins su azartišku ir dinamišku Kinect pasauliu, pasitikrins informatikos ir matematikos žinias, klausysis paskaitos apie neišsemiamas informacinių technologijų galimybes, praktiškai išbandys pažangių gamintojų technologijas.

REKLAMA
REKLAMA

„Kiekvienus metus organizuodami informatikos ir matematikos viktoriną sulaukiame vis daugiau dalyvių. Tai mus džiugina ir įpareigoja. Siekiame, kad renginys dalyviams paliktų kuo puikiausius atsiminimus. Renginio metu stengiamės parodyti kuo platesnes informatikos ir matematikos pritaikymo galimybes,“ – apie tradicine tapusią viktoriną pasakoja VDU Informatikos fakulteto prodekanė Sigita Pečiulytė.

Mokinius atlydėjusiems arba savarankiškai užsiregistravusiems mokytojams bus siūlomi informacinių technologijų seminarai. Mokytojams planuojama tokia seminarų ir mokymų dienotvarkė: praktinis seminaras iPad panaudojimas pamokose, kurį ves sertifikuotas „Apple“ mokymų instruktorius. Praktinio seminaro metu kiekvienas mokytojas asmeniškai galės išbandyti šiandienines mokymui skirtas technologijas, kurios suteikia galimybę ne tik lengvai ir paprastai paruošti mokomąją medžiagą, bet ir jos pristatymų metu nereikalauja nuolat būti prie mokytojo stalo, leidžia laisvai ir nevaržomai judėti po klasę. Bus pateikta pasaulinės patirties pavyzdžių, kurie plačiai naudojami pedagogo darbe.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Seminaro metu mokytojams numatytos šios paskaitos: „Gestais valdomų programų kūrimas Kinect sistemai“ (UAB „Microsoft Lietuva“), „neRealioji Informatika“ (VDU profesorius, akademikas  Laimutis Telksnys), „Python programavimas“ (VDU  lektorė dr. Jurgita Kapočiūtė-Dzikienė), „Mokyklos nuotolinio mokymo sistemos sukūrimas“ (VDU, doc. dr. Airina Volungevičienė), „Robotai švietime“ (Robotikos mokykla, Saulius Vasiliauskas), „Mokyklos e-kortelė“ (E-Verslo klasteris, dr. Albinas Bačiliūnas).

Moksleiviai ir mokytojai, norintys dalyvauti renginyje, turi užsiregistruoti iki sausio 23 d., pirmadienio (imtinai), adresu http://iftorina.vdu.lt/. Pakvietimai į „IFtorinos“ renginį su paaiškinimais ir renginio programa bus išsiųsti sausio 24 d. registracijos metu pateiktais elektroniniais adresais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų