REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Verslo dienraštis „Kommersant“ cituoja Rusijos valstybinei prekiautojai ginklais „Rosoboronexport“ artimą šaltinį, kuris informavo, kad pagal 550 mln. JAV dolerių vertės susitarimą Rusija Sirijai pristatys 36 lėktuvus „Yak-130“, praneša „The Associated Press“.

REKLAMA
REKLAMA

Rusija su Sirija pasirašė naikintuvų pardavimo sutartį ir taip rodo paramą prezidento Bašaro al Asado (Bashar al Assad) režimui, pirmadienį rašo „Kommersant“. Valstybinės ginklais prekiaujančios įmonės „Rosoboronexport“ atstovas atisakė komentuoti pranešimą.

REKLAMA

Jei šis susitarimas tikrai įvyko, tai atviras tarptautinių pastangų spausti B. al Asado režimą ignoravimas. Sirijos prezidento režimą Vakarai smerkia dėl žiauraus protestų slopinimo. Jungtinės Tautos (JT) teigia, kad per 10 mėnesių žuvo daugiau nei 5 400 žmonių.

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas praėjusią savaitę sakė, kad Maskva nemano, jog būtina aiškintis ar pasiteisinti dėl įtarimų, kad Rusijos laivas, nepaisant Europos Sąjungos (ES) embargo, į Siriją nugabeno ginklų. Per spaudos konferenciją S. Lavrovas teigė, kad Rusija laikosi tarptautinės teisės ir neseks kitų valstybių taikomų vienašalių sankcijų pavyzdžiu.

REKLAMA
REKLAMA

Ministras kaltino Vakarus, kad šie nekreipia dėmesio į opozicijos kovotojų rengiamus išpuolius ir ginklus, kurie iš užsienio tiekiami Sirijos opozicijai. S. Lavrovas perspėjo, kad Rusija užkirs kelią bet kokiam Vakarų bandymui gauti JT leidimą prieš Siriją panaudoti jėgą.

Rusija yra Sirijos sąjungininkė nuo sovietų laikų, kai Sirijai vadovavo dabartinio prezidento tėvas Hafezas Asadas (Hafez Assad). Rusija Sirijai yra tiekusi lėktuvų, raketų, tankų ir kitų šiuolaikinių ginklų.

„Yak-130“ yra dviejų variklių mokomasis reaktyvinis naikintuvas, kurį galima naudoti ir puolant ant žemės esančius taikinius. Rusijos oro pajėgos neseniai užsisakė 55 tokius lėktuvus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų