REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjęs šeštadienis – ilgai laukta diena, parodžiusi pasauliui, kad 1992 metų Barselonos olimpiadoje dalyvavo ne tik amerikietiška Svajonių komanda. Buvo ir kita, apie kurią lietuviai svajojo penkiasdešimt okupacijos metų – komanda, iškovojusi olimpinę bronzą.

REKLAMA
REKLAMA

Toje olimpiadoje Lietuva dalyvavo kaip nepriklausoma valstybė, o krepšininkai iškovojo bronzą, nugalėję komandą, sudarytą iš buvusios Sovietų Sąjungos respublikų žaidėjų. „Kartais bronza yra saldesnė už auksą“, – skelbė oficialus filmo plakatas.

REKLAMA

„Šiai istorijai netrukus bus jau 20 metų“, – sakė legendinis krepšininkas Š.Marčiulionis, atskridęs į premjerą Park Sityje JAV Jutos valstijoje. Neseniai širdies smūgį patyręs Arvydas Sabonis nutarė atsisakyti ilgos kelionės. Kaip ir kasmet, į snieguotų Uolinių kalnų apsuptą miestelį vykstantį „Sundance“ festivalį susirinko visas nepriklausomo kino elitas.

Filmo „Kita Svajonių komanda“ režisierius 35 metų Marius Markevičius dar 2009-aisiais ėmėsi projekto sukurti dokumentinį filmą apie Lietuvos krepšinio rinktinę Barselonoje ir kartu parodyti sovietinės okupacijos realybę bei nepaprastą tautos norą išsivaduoti iš priespaudos, siekti laisvės.

Tai keturių sporto žvaigždžių – Arvydo Sabonio, Šarūnas Marčiulionio, Rimo Kurtinaičio ir Valdemaro Chomičiaus kelias iš sovietinių kiemų, kuriuose jie užaugo, į pasaulines krepšinio arenas, rašo „Lietuvos rytas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų