REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pilnutėlė Bendruomenių rūmų salė nuščiuvusi klausėsi žymaus astrologo, meteorologo Naglio Šulijos, kada pagaliau Lietuvoje bus geriau gyventi ir ar tikrai sulauksime pasaulio pabaigos, kaip pranašauja senovės majų astrologai, ką mums žada Juodasis Vandens Drakonas.

REKLAMA
REKLAMA

Intrigų ir sąmokslų nebus

Praėję metai išsiskyrė žemės drebėjimais, cunamiais, įvairiais neramumais. Tad dažnam kyla klausimas, ko tikėtis šiemet.

REKLAMA

Juodojo Vandens Drakono metai, anot žinomo astrologo N.Šulijos, turėtų būti santykinai ramūs, tad nei naujų bankų griūties, nei žadamos pasaulio pabaigos tikėtis neverta. Atvirkščiai, drakonas – sėkmės simbolis, tad galime tikėtis sėkmingesnių metų nei praėję.

Tam, kad suprastume, kaip gyvensime ir ko laukti, tereikia suprasti planetų išsidėstymo tvarką, kuri turi įtakos ne tik kiekvieno žmogaus asmeniniam gyvenimui, bet ir valstybėms.

REKLAMA
REKLAMA

„Pokyčiai pasaulyje vyksta ne bet kaip, o kai ateina tam tikras laikas. Laiko dvasia nuolat keičiasi, ir tai mes galime numatyti. Dažnai viešojoje erdvėje kalbama, kad pradedame stagnuoti, o kažkada visą tautą suvienijusi Sąjūdžio dvasia išsikvėpė. Dabar matome tik valdžios aparato stiprėjimą. Galiu paguosti nebent tuo, kad Sąjūdžio atgimimo dvasios galime laukti po 26-erių metų“, – intrigavo N.Šulija.

Kiekviena šalis, tarp jų ir Lietuva, išgyvena pakilimo ir nuosmukio metus, o tai lemia tam tikros valstybes globojančios planetos. Pasak astrologo, galima visas valstybes suskirstyti į tris sąlygines grupes:  laisvosios demokratinės šalys, kurias globoja Uranas, neofeodalinės šalys, kuriose santykiai grįsti lojalumu, jas globoja Neptūnas, bei Plutono įtakoje esančios despotijos, kuriose įstatymų nedaug, viskas pagrįsta vienu argumentu – kalėjimo kameros gultu ir kalašnikovo automatu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iki šiol pasaulyje madas ir apskritai gyvenimo taisykles diktavo anglosaksiškos šalys, tačiau šiais metais per Jonines į vieną tašką susiėjusios Urano ir Plutono planetos įneš tam tikrų pokyčių visame pasaulyje, ypač iki šiol valdžią turėjusiose anglosaksiškose šalyse.

Santykių krizė

Kalboms apie pasaulio pabaigą pagrindą davė šiemet per pačias Jonines įvyksiantis dviejų planetų susitikimas. Toks panašus reiškinys pastarąjį kartą yra buvęs 1906 m.

„Susikirtusios Urano ir Plutono planetos pradės „kibirkščiuoti“, tad anglosaksiškose šalyse prasidės bruzdėjimai. Mes būsime liudininkai pasaulio režimų pasikeitimų. Lieka tik atviras klausimas – ar valstybės tik apsistumdys, ar vyks didesni neramumai. Įžengsime į nestabilumo laikotarpį, pasibaigsiantį tik 2015 metais.

REKLAMA

Ramu tikrai nebus, keisis visa gyvensena ir pasaulėžiūra. Reikia itin atidžiai stebėti gegužės ir birželio mėnesių įvykius, nes tai bus indikatoriai, kurie parodys, kokiu keliu pasaulis eis pastaruosius trejus metus“, – intrigavo N.Šulija.

Europos Sąjungos horoskopas, pasak astrologo, ryškesnių permainų nežada, bet gali būti ir taip, kad ją ištiks šeiminių santykių krizė, tad nieko stebėtino, jeigu ją paliks neklusniosios seserys.

Dabar Europos Sąjungą globoja Saturno planeta, lemianti tam tikrus apribojimus, varžymus, tad ją slėgs finansinės problemos, truksiančios apie 2,5–3 metus.

REKLAMA

„Tiek laiko bus tvarkomos finansinės bėdos. Tai atsilieps ir Lietuvai, nes kai reikės pasiskolinti, arba nebus iš ko, arba palūkanos bus labai didelės“, – pasakojo astrologas.

Apie 2012 metų pabaigą ir 2013 metų pradžią Europos Sąjungos globą perims Plutonas – jėgos, spaudimo planeta, išplaunanti tai, ko yra per daug. Taigi laukia santykių krizė.

„Jau dabar pamažu aštrėja Europos Sąjungos santykių krizė, o 2012–2013 metų sandūroje galbūt bus sprendžiamas klausimas, kam pasilikti, o kam pasitraukti“, – pagal planetų išsidėstymą sprendžia N.Šulija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sulauksime naujų mokesčių

Lietuvai šie metai nebus kuo nors išskirtiniai, streso daug neturėtų būti, bet sulauksime pažadų gyventi geriau, tikėtina, kad būsime apkrauti naujais mokesčiais ir reikalavimais gyventi pagal galimybes, o ne norus.

„Tokių baisybių kaip „Snoro“ griūtis tikrai neturėtų būti, bet Lietuvą globojantis Plutonas rodo, kad bus tobulinama mokesčių sistema, vadinasi, bus minčių mus vėl apdėti naujomis pyliavomis.

Vėliau susidarys gana kontrastinga situacija, nes Lietuvą į savo globą perims Jupiterio planeta ir Juodasis Mėnulis. Tai du vienas kitam prieštaraujantys deriniai. Per sausio ir vasario mėnesius turėtų paaiškėti, ar susirasime gerą sąjungininką ir „gerą“ priešą, ar gerą, bet nesugyvenamą partnerį“, – kalbėjo žinomas astrologas.

REKLAMA

2013 metų pradžioje atkeliaus Saturnas, turintis stabdantį poveikį, reikalaujantis drausmės ir tvarkos. Pasak N.Šulijos, iš Lietuvos bus reikalaujama, kad nedidėtų jos skola, kad žmonės gyventų pagal tai, kiek uždirba.

„Saulė tekės ir leisis, bet valstybei  bus sunku dalyvauti tarptautiniuose projektuose, jausis susikaustymas. Bus sunku kovoti dėl savo pripažinimo, galimybės bus suvaržytos, o priežasčių ko nors siekti irgi nebus. Apibendrinant visus metus, ryšku tai, kad būsime dresuojami mokesčių sistemos ir maitinami gražiais pažadais“, – pasakojo N.Šulija.

REKLAMA

Pasaulio pabaigos nebus

Tai kada gyvensime tikrai geriau? Pasak N.Šulijos, iš šio klausimo galima atpažinti tikrąjį lietuvį. Kaip ir nuolatinio dejavimo, kad orai visada blogi.

„Pagal mano skaičiavimus, geras oras tikram lietuviui turėtų būti tada, kai lyja tik vieną kartą per parą, tarp 3 ir 4 valandos nakties, kad dar prieš švintant sugrįžtų iš karčemos ir suspėtų prie gyvulių. Oro temperatūra dienomis turėtų būti apie 24,8 laipsnio šilumos, o naktimis – 18,3. Kažką panašaus radau – tai Kanarų salos, ir lietuvių ten radau“, – juokavo sinoptikas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Didesnio gyvenimo pagerėjimo astrologas nenumato, bet galime guostis bent tuo, kad pasaulio pabaigos irgi nežada. Per didžiuosius karus santykius aiškinosi valstybės, o dabar šito tikėtis neverta, nes visos didžiosios bendrovės savo gamyklų ir fabrikų yra pristeigusios visuose pasaulio kraštuose, tad vargu ar norės kėsintis į savo pačių turtą.

„Pasaulio pabaigos tema mane linksmina. Istorijos šaltiniuose minima, kad pirmą kartą smarkiai išsigandome dar VII amžiaus viduryje – artėjo 666 metai. Žvaigždės turėjo kristi iš dangaus kaip riešutai rudenį, o biblinis žvėris taip ir taikėsi visus praryti. Paskui su baime laukėme tūkstantmečio. Visi tikintieji bažnyčiose kryžiumi gulėjo, pasninkavo ir meldėsi, laukdami paskutiniosios.

REKLAMA

Bet maldos padėjo, išgyveno. O 16-ajame a. astrologai apskaičiavo, kad visos planetos susitiks Žuvų ženkle, įvyks vadinamas planetų paradas, ir pasaulį ištiks visuotinis tvanas, bet to nebuvo. O kai man buvo penkiolika metų, kažkoks japonų mokslininkas kompiuteriu apskaičiavo, kad į Baltijos jūrą nukris kometa ir tais metais mirs L.Brežnevas.

Bet nei L.Brežnevas mirė, nei kometa nukrito. Vėliau buvo laukiama Nostradamo pranašystės išsipildymo, kad į Žemę nusileis blogasis kunigaikštis, ir vėl nesulaukėm.

Taigi ir dabar nereikia bijoti to, ko nėra. Pasaulio pabaigos reiškinys yra daugiau komercinis dalykas“, – mano N.Šulija.

Lina DRANSEIKAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų