REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Į Italijos pakrantės uolas įsirėžusio kruizinio laivo „Costa Concordia“ kapitonas teisėjams sakė, kad laivo savininkams iškart pranešė apie nelaimę ir neigė, kad delsė kviesti pagalbą.

REKLAMA
REKLAMA

Laivo kapitonas Francesco Schetitino kaltinamas dėl sausio 13 dieną įvykusios nelaimės, kurios aukų skaičius išaugo iki 12, kai gelbėtojai šeštadienį rado dar vienos moters kūną. Dar 20 žmonių laikomi dingusiais.

REKLAMA

F. Schetitinui skirtas namų areštas. Jam pateikti kaltinimai dėl netyčinės žmogžudystės, laivo sudužimo ir pasitraukimo iš laivo kol nebuvo evakuoti visi keleiviai.

F. Schetitino teisėjams sakė, kad iš karto po susidūrimo nusiuntė du įgulos narius patikrinti, ar laivas stipriai pažeistas. Pasak kapitono, sužinojęs, kad laivas stipriai nukentėjo, jis apie tai iš karto pranešė bendrovei „Costa Cruises“, kuriai priklauso „Costa Concordia“. F. Schetitino teigė, kad vėliau bendrovės atstovams telefonu nuolat pranešinėjo apie laivo būklę.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu „Costa Cruises“ vadovas teigia, kad F. Schetitino delsė ir laiku nepaskelbė pavojaus signalo, neskubėjo evakuoti keleivių ir bendrovei teikė melagingą informaciją apie laivo būklę.

Pasak „Costa Cruises“, laivo kapitonas jiems paskambino tik praėjus 20 minučių po susidūrimo su pakrantės uolomis. Be to bendrovė tvirtina apie tikrąjį nelaimės mastą sužinojusi tik tada, kai buvo įsakyta pradėti evakuaciją. Pasak prokurorų, keleiviai pradėti evakuoti po susidūrimo praėjus daugiau nei valandai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų