REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Šeštadienį Vilniuje vykusiose Latvijos atvirojo ledo ritulio čempionato rungtynėse Eletrėnų „Energija“ po permainingos, rezultatyvios ir gražios kovos 6:4 įveikė vienus turnyro lyderių Rygos „SMScredit.lv“ ledo ritulininkus.

REKLAMA
REKLAMA

Pademonstravo charakterį

Antrųjų šį sezoną elektrėniškių rungtynių namie pradžia aikštės šeimininkams klostėsi nepalankiai – svečiai išsiveržė į priekį 2:0, tačiau jau antrame kėlinyje „Energija“ rezultatą išlygino. Vėliau komandos apsikeitė įvarčiais, elektrėniškiai po truputį perėmė iniciatyvą į savo rankas.

REKLAMA

Tai netruko atspindėti ir rezultatas. Trečiame kėlinyje „Energija“ pirmavo 5:4, o pačioje pabaigoje, svečiams likus žaisti mažumoje, įtvirtino pergalę dar vienu įvarčiu. Pirmą kartą šį sezoną abi komandos rungtyniavo praėjusių metų lapkričio 20 dieną Rygoje, ten rezultatu 2:6 nugalėjo latviai.

Nugalėję trečiojeLatvijos atvirojo ledo ritulio čempionato turnyrinės lentelės vietoje esančią„SMScredit.lv“ komandą, bendroje įskaitoje elektrėniškiai uždirbo 3 taškus ir išdevintosios pakilo į aštuntąją vietą.

REKLAMA
REKLAMA

„Energijai“ įvarčius pelnė Aivaras Bendžius (22:35, 33:23), Antonas Korneičukas (35:01), Šarūnas Kuliešius (41:54), Petras Nausėda (48:21) ir Ilya Zagretdinovas (59:51). A. Bendžius buvo išrinktas geriausiu rungtynių žaidėju.

„Pirmajame kėlinyje žaidėme silpnai, atsilikome vienu tašku, tačiau antrajame susikaupėme, pasivijome latvius, o trečiajame kėlinyje persvėrėme rezultatą. Manau,kad kiekvienas komandos narys puikiai atliko savo darbą. Be to, džiugu, kad turėjome galimybę žaisti Lietuvoje, savų žiūrovų akivaizdoje. Jie buvo puikūs“,  – rungtynes komentavo geriausiu jų žaidėju pripažintas Aivaras Bendžius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rungtynės namie – šventė

Tai antroji iš eilės ir septintoji „Energijos“ pergalė Latvijos atvirajame ledoritulio čempionate. „Energijos“ žaidėjai dar turi galimybę pakilti į šeštąją turnyrinės lentelės vietą.

„Labai negeras buvo pirmas kėlinys, neaiškus žaidimas, ledo ritulininkai žaidė ne taip, kaip buvome suplanavę, – balsas.lt po pergalės rungtynes komentavo „Energijos“ treneris Sergejus Krumkačas. – Po pirmo kėlinio viską apkalbėjome dar kartą, kaip turime žaisti ir jie tai įvykdė. Antras ir trečias kėlinys buvo tikrai geri.“

REKLAMA

Strategas atkreipė dėmesį, kad teisėjai šiose rungtynėse skyrė baudos minučių, kurių galbūt galėjo ir nebūti. „Šiaip vyrai parodė charakterį. Pralaimint 0:2 laimėti rungtynes reikia sugebėti, – kalbėjo S. Krumkačas. – Varžovai buvo labai pajėgūs“.

„Laimėti padėjo ir faktas, kad žaidėme namie. Čai žaidžiame labai retai, todėl šiandien buvo didelė šventė, – vertino „Energijos“ senbuvis Šarūnas Kuliešius. – Visus savaitgalius pradedant nuo spalio ir baigiant vasariu žaidžiame išvykoje. Latvijoje teisėjai padeda saviem. Galbūt ne atvirai, bet esant 50 prie 50 situacijai. Nėra lengva“.

REKLAMA

Latvių akibrokštas

Po šios pergalės elektrėniškiai iš devintos pozicijos turnyro lentelėje pakilo į aštuntąją, kuri garantuoja patekimą į atkrintamąsias varžybas, tačiau būtent šiame etape latviai nenori matyti Lietuvos klubo.

„Jie aiškiai pasakė, kad net jeigu patektume į atkrintamąsias varžybas, ten žaisti negalėsime. Nežinau, kokie ten motyvai. Kartais jų sprendimai protu nesuvokiami. Jaučiamės kaip tie elgetos prašydami duonos“, – kalbėjo Elektrėnų klubo vadovas ir žaidėjas Petras Nausėda.

Anot jo, santykiai su Latvijos ledo ritulio federacija puikūs, bet ji taip pat įsprausta į kampą, nes latvių klubai nori laimėti ir kartais bet kokia kaina. „Nesijaučiame kartais, kad esame traktuojami kaip lygūs. Aišku, skirtumas yra, bet ir mes žaidžiame gerą ledo ritulį. Jei turėtume daugiau rungtynių namie, būtų ir daugiau pergalių. Rezultatams atsiliepia ir kelionės, ir teisėjavimas“, – teigė jis.

Šią savaitę rungtynėse su „Latgale“ ekipa riešo traumą patyręs puolėjas Romanas Aliapkinas „Energijai“ negalės padėti dar mažiausiai dvi savaites. Artimiausios Elektrėnų „Energijos“ rungtynės Latvijos atvirajame ledo ritulio čempionate vyks sausio 27 dieną, penktadienį, Latvijoje žais suRygos „HK Juniors“ klubu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų