REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

VTB Vieningosios lygos A grupės rungtynėse Kauno „Žalgirio“ ekipa svečiuose 79:85 nusileido Žemutinio Naugardo „Nižny Novgorod“ krepšininkams.

VTB Vieningosios lygos A grupės rungtynėse Kauno „Žalgirio“ ekipa svečiuose 79:85 nusileido Žemutinio Naugardo „Nižny Novgorod“ krepšininkams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuo dvikovos pradžios iniciatyvą į savo rankas perėmė šeimininkų komanda, kuri likus žaisti 2 minutes jau pirmavo 9 taškais - 23:14. Visgi rusams pranašumo nepavyko išlaikyti, nes per likusį laiką „Žalgiris“ laimėjo atkarpą 10:0 ir po pirmųjų dešimties žaidimo minučių buvo priekyje - 24:23.

REKLAMA

Antrajame ketvirtyje gero žaidimą bangą pagavę žalgiriečiai įgijo 7 taškų skirtumą - 32:25, tačiau „Nižny Novgorod“ komanda nepalūžo ir atsakiusi spurtu 11:0 vėl išsiveržė į priekį - 36:32. Toliau nesustabdomai žaidęs M.Ignerskis vedė ekipą į priekį ir būtent po jo tolimo metimo pirmą kartą šeimininkai susikrovė dviženklę persvarą - 48:36. Žalgiriečių padėtį kiek pagerino D.Collinso tritaškis ir M.Popovičiaus tolimas metimas paskutinę sekundę - 43:50.

REKLAMA
REKLAMA

Po didžiosios pertraukos „Žalgiris“ pastebimai pagerino gynybą. Likus rungtyniauti 3 minutes A.Trifunovičiaus aulėtiniai spurtavo 7:0 ir po ilgos pertraukos buvo priekyje - 60:59. Rusijos komanda paskutines 2 minutes sužaidė tiksliau ir taiklių tritaškių dėka po trijų ketvirčių pirmavo 65:60.

Ketvirtajame kėlinyje toliau situaciją kontroliavo rusai, o žalgiriečiams niekaip nepavyko priartėti. Maža to, likus žaisti kiek daugiau nei 4 minutes, dar vienas tritaškis padidino šeimininkų pranašumą iki 9 taškų - 78:69. Susikaupę svečiai kilo į lemiamą šturmą ir sumažino atsilikimą - 74:78. A.Jakovlevas atsakė dvitaškiu (80:74), bet D.Šalenga pelnė dvitaškį su pražanga ir prasidėjus paskutinei minutei intriga sugrįžo - 77:80. „Nižny Novgorod“ ekipa vieną baudą realizavo - 81:77. Labai svarbios „Žalgirio“ atakos metu paslydo M.Popovičius ir prarado kamuolį. Varžovai buvo tikslūs nuo baudų metimų linijos (83:77), taip įtvirtindami savo pergalę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Žalgiris“: Marko Popovičius 17 (5/9 trit.), Paulius Jankūnas 15, Milovanas Rakovičius 10, Mantas Kalnietis ir Robertas Javtokas po 9, Dainius Šalenga 7, DeJuanas Collinsas 5, Tadas Klimavičius 3, Tomas Delininkaitis ir Sonny Weemsas (21 min. 1/5 metimai) po 2.

„Nižny Novgorod": Michalas Ignerskis 27 (4/4 trit.), Artiomas Jakovlevas 22, Ernestas Bremeris 9.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų