REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neringos bendruomenės forumo steigėjai teigia norintys išsaugoti unikalią Neringą ir derinti čia gyvenančiųjų interesus su griežtais reikalavimais.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak neringiškių, atskubėjusių į pirmąjį susirinkimą, mintis įkurti forumą brendo ne vienerius metus. Neringoje gyvena beveik keturi tūkstančiai žmonių, tačiau esą jų nuomonės niekas nepaiso.

REKLAMA

„Aš manau, kad neringiškiai pavargo nuo to, kai už juos sprendžia kiti, sprendžia vienetai, sprendžia atskiri žmonės ir t.t. Laikas pagaliau profesionaliai įvertint situaciją ir priimt sprendimus, kurie priimtini ir suprantami visai Lietuvai“, – teigė architektas, Lietuvos kraštovaizdžio ir architektų sąjungos pirmininko pavaduotojas Alvydas Mituzas.Forumo nariai sako sieksiantys išsaugoti Neringos unikalumą neišvarant iš jos gyventojų.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes pareiškėm savo valią dėl stojimo į UNESCO labai atidžiai studijuodami kriterijus ir suprasdami, kas tai yra. Šiandien mes turime kraštovaizdžio nominaciją. O mums taiko Talino senamiesčio ir Vilniaus senamiesčio standartus. Tai yra visiškos nesąmonės, ir mes, paprasti žmonės, norime taikiai, ramiai, gražiai, sistemingai pasakyti savo nuomonę. Apginti savo gyvenimus“, – kalbėjo Neringos bendruomenės forumo atstovė Irma Baltrušaitienė.

Neringos bendruomenės forumas taip pat ieškos galimybių gauti iš Europos Sąjungos fondų paramą bendruomeniškumui skatinti.

Norą dalyvauti forumo veikloje jau pareiškė beveik šimtas neringiškių ir Neringos gerbėjų iš visos šalies.

Marija Gabrienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų