REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį daugiau nei 3000 Libijos musulmonų dalyvavo mitinge ir reikalavo, kad pagrindiniu šalies įstatymų šaltiniu taptų Šariatas – šventasis islamo įstatymas, remdamasi „Al Arabiya“, praneša „RIA Novosti“.

REKLAMA
REKLAMA

„Protestantai reikalauja, kad Konstitucijoje būtų remiamasi Šariato įstatymu“, – Libijos musulmonas Ghaithas al–Fakhris sakė agentūrai AFP.

REKLAMA

Demonstrantai, mojuodami Koranu, surengė protestą centrinėje Bengazio aikštėje, aidėjo musulmoniškai šūkiai.

Jie sudegino Žaliosios knygos kopijas. Šis vadovėlis buvo parašytas buvusio Libijos vadovo Muammaro Gaddafio. Jame buvo aptarti politinio, ekonominio ir buitinio gyvenimo klausimai.

„Mes norime gyventi pagal islamiškuosius principus, nesvarbu ar tai liečia ekonomiką, politiką ar tarptautinius santykius, – Tripolio mečetės dvasininkas Abdulas Basitas Ghuwaila sakė „Al Arabiya“.

REKLAMA
REKLAMA

Islamistams pasipriešino protestantų grupė, kovojanti už pasaulietinę valstybę ir dalyvaujanti mėnesį trunkančiame proteste.

„Visi mes norime Šariato, bet ne tokio apie kokį kalba jie – nepriimantį moterų“, – sakė viena iš moterų, dalyvaujančių proteste, Nour al–Zintani. – Mes norime nuosaikaus islamo, kuris suteiktų teisių ir moterims".

Beveik dešimt mėnesių Libijos gyventojai stebėjo aršią kovą, iki kol Libijos Nacionalinė pereinamoji taryba perėmė šalies valdymą.

Spalio mėnesį Nacionalinės pereinamosios tarybos vadovas Mustafas Abdelis Jalilas pranešė, kad šalies įstatymų pagrindu bus islamiškasis Šariato įstatymas ir visi įstatymai, kurie jam prieštaraus, bus panaikinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų