REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pastaruoju metu pasitaikė atvejų, kai Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos („Sodros“) darbuotojais prisistatę asmenys garbaus amžiaus gyventojams telefonu arba tiesiog sustabdę gatvėje siūlo rašyti prašymus dėl pensijų padidinimo arba nepriemokų susigrąžinimo, pasiūlo palydėti į namus ir padėti užpildyti reikiamus dokumentus.

REKLAMA
REKLAMA

„Sodros“ direktorius Mindaugas Sinkevičius ragina žmones būti budresnius ir tokiais atvejais nepasirašinėti jokių dokumentų dėl pensijų atkūrimo ar nepriemokų susigrąžinimo, neįsileisti tokių asmenų į namus ir neteikti asmens duomenų.

REKLAMA

„Norime atkreipti visų pensinio amžiaus gyventojų ir jų artimųjų dėmesį, kad “Sodros„ darbuotojai žmonių gatvėse nestabdo, neskambina telefonu ir nevaikšto po namus siūlydami pasirašyti sutartis dėl pensijų padidinimo ar susigrąžinimo ar bet kokias kitas sutartis, taip pat nereikalauja asmens duomenų“, - sako M. Sinkevičius.

Nuo šių metų sausio 1 d. nedirbantiems ir dirbantiems socialinio draudimo pensijų gavėjams į prieškrizinį lygį (buvusį 2009 m. gruodžio mėnesį) grąžintos senatvės, netekto darbingumo (invalidumo), našlių ir našlaičių valstybinio socialinio draudimo pensijos bei kompensacijos.

REKLAMA
REKLAMA

Šių metų birželį bus išmokėtos likusios nepriemokos 1995-2002 metais dirbusiems ir draudžiamųjų pajamų turėjusiems pensininkams, gavusiems ne viso dydžio senatvės ar invalidumo pensiją.

„Visus reikiamus duomenis, kad būtų išmokėtos 1995-2002 metais dirbusiems pensininkams susidariusios nepriemokos, “Sodra„ turi, todėl nei dėl atkuriamų pensijų, nei dėl pensijų nepriemokų grąžinimo žmonėms niekur nereikia kreiptis, nereikia pildyti jokių dokumentų, o juo labiau patikėti savo duomenis ar įsileisti į namus neaiškius asmenis“, - pabrėžė „Sodros“ direktorius.

1995-2002 m. dirbusiems pensininkams susidariusios nepriemokos, bus pervedamos tik į kredito įstaigose esančias sąskaitas, t.y. nebus pristatomos per pašto skyrius, pagal gyvenamąją vietą ar į namus. Todėl tie asmenys, kuriems priklauso nepriemoka, tačiau pensiją gauna ne į sąskaitą esančią kredito įstaigoje, turėtų kreiptis į pasirinktą kredito įstaigą ir atsidaryti sąskaitą. Toje pačioje kredito įstaigoje asmuo gali užpildyti prašymą, kad „Sodros“ išmoka būtų pervedama į naujai atidarytą sąskaitą. Šį prašymą bankas perduos „Sodros“ skyriui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų