REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Turbūt ne vienas esate susidūrę su apgaulingais paslaugų tiekėjais. Juolab, jei paslaugą įsigijote už akcijinę kainą ar pasinaudoję nuolaidų kuponu. Neteisybė egzistuoja ir vyksta dėl to, jog mes, piliečiai, paprasčiausiai tylime ir toleruojame, tyliai pabambame ir nuleidžiame rankas. Manau, reikia netylėti ir pradėti viešinti tokius „spekuliantus“, kurie nei turi supratimą apie išliekamąją vertę ar klientų pritraukimą, nei jiems šie faktoriai rūpi.

REKLAMA
REKLAMA

Daugelio nuomone, žiemos metu plauti automobilį yra tas pats, kas pinigus išmesti į balą. Aš manau kitaip – nuolat prižiūriu ir plaunu savo transporto priemonę. Vasaros metu automobilį plaunuosi pats, savo kieme, tačiau žiemą šiuos darbus patikiu autoplovykloms. Įprastai automobilį plauna prie namų esanti plovykla, tačiau šįkart nusprendžiau paeksperimentuoti ir įsigyti plovimą su nuolaida.

REKLAMA

Gerai panagrinėjęs dienos nuolaidų portalus, tai ko man reikia randu labainoriu.lt dienos nuolaidų portale. O ten skelbiama tokia akcija: 16 litų už 35 litų vertės automobilio valymą, blizginimą ir NANO padengimą „Wash and Drive“ plovykloje, esančioje Vilniuje, Savanorių pr. 6. Paslaugų sąrašas atrodė štai taip:

Vos už 16 litų Jūsų automobiliui bus suteikta net:

- Automobilio apipurškimas purvo tirpikliu;

- Plovimas aukštu slėgiu;

- Plovimas rankomis su šampūnu;

- Automobilio ratlankių plovimas rankomis;

- Automobilio paviršiaus ir stiklų padengimas NANO technologijos danga;

- Kilimėlių valymas;

- Automobilio sausinimas;

- Durelių, arkų valymas;

- Padangų juodinimas, atnaujinimas;

REKLAMA
REKLAMA

Pradėsiu nuo to, jog tik nusipirkęs akcijos kuponą, sugalvojau pasiieškoti informacijos apie šią plovyklą. Nemaloniai nustebau, kai paieškoje pirmosios nuorodos, kurias radau, nuveda į skundų portalą ir nepatenkintų bei apgautų klientų atsiliepimus. Na, bet kuponas jau nupirktas ir nėra kur dėtis. Tad atsispausdinęs kuponą nuvykstu į „Wash and Drive“ plovyklą ir nusprendžiu stebėti visą plovimo procesą, nors man buvo pasiūlyta palaukti laukiamajame.

Visų pirma, tirpikliu automobilis nebuvo apipurkštas, o tik nuplautas aukštu vandens slėgiu. Na bet tyliu, galvoju, gal plovimo metodika kitokia. Toliau seka viskas kaip ir gerai (tirpiklis nebuvo panaudotas), tačiau nuplovus, nusausinus, padengus NANO danga automobilį, vyrukas man sako: „Viskas, baigta. Gero kelio“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visiškai nustembu! O kur kilimėlių valymas? Kur padangų juodinimas? Gaunu atsakymą, jog man nepriklauso, mat mano kuponas pigus, o su šiomis paslaugomis kaina būtų didesnė. Bet juk akcijos sąlygose aiškiai  parašyta: kilimėlių valymas ir padangų juodinimas! Tuomet plovėjas rodo man kuponą, kuriame parašyta tik antraštė „16 litų už 35 litų vertės automobilio valymas, blizginimas ir NANO padengimas“. Juk tai ne nuo pirkėjo priklausantys faktoriai, juk gali ant kupono rašyti absoliučiai bet ką... Labai nemėgstu kai esu pastatytas į tokią padėtį, kai turiu įrodinėti savo tiesą. Dar šiek tiek pasiginčijus, plovėjas pasiskambina viršininkui, kuris patvirtina, jog man kilimėlių siurbimas ir padangų juodinimas priklauso. Aš skėsteliu rankomis lyg klausdamas „kur čia problemos“, o šis nepatenkintas sako, kad paslaugas suteiks, ko aš čia nepatenkintas rankomis skėsčioju... Įžūlumo viršūnė! Toliau tik patylėjau, pažiūrėjau, kaip renkami trupiniai nuo mano kilimėlių ir, nesulaukęs daugiau nei žodžio ar atsiprašymo už nesusipratimą, išvažiavau.

Venkite šių spekuliantų, visada reikalaukite to, kas jums priklauso ir jokiu būdu netylėkite, nes būtent posakis „duok kvailiui kelią“ ir gimdo jų įžūlumą.

Jonas VILKAITIS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų