REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po Eurolygos rungtynių tarp Kauno „Žalgirio“ ir Tel Avivo „Maccabi“ mintimis su ATN.lt pasidalijo Prienų „Rūdupio“ ir Mažeikių “Mažeikių“ strategai Virginijus Šeškus bei Aloyzas Rudys.

REKLAMA
REKLAMA

Virginijus Šeškus, Prienų “Rūdupio" vyriausiasis treneris:

- Man iš šalies atrodė, kad „Maccabi“ geriau pasirengė šioms rungtynėms. Izraelio ekipa gerai pataikė, pelnė lengvų taškų. „Žalgiris“ gynyboje nesužaidė įspūdingai. Šį kartą buvo ne Kauno ekipos lyderio Sonny Weemso diena. Jei jis būtų sužaidęs bent 50 proc. savo galimybių, „Žalgiris“ galėjo švęsti pergalę.

REKLAMA

Pastaruoju metu Tel Avivo krepšininkai žaidė gerai. Nepaisant to, tikėjau, kad LKL čempionai gali įveikti varžovus. Prieš mačą maniau, kad kauniečių šansai iškovoti pergalę yra 70 prieš 30 proc. Tikėjausi, kad „Žalgiriui“ laimėti padės aktyvūs žiūrovai. Realiai mūsų komanda galėjo švęsti pergalę, tačiau aplinkybės buvo kitokios.

„Maccabi“ krepšininkai per visas rungtynes buvo pusę žingsnio priekyje. Jie buvo greitesni, šoklesni, geriau gynėsi. Drįstu teigti, kad ši komanda yra pretendentė į Eurolygos finalo ketvertą..

REKLAMA
REKLAMA

Per šį mačą mane nuvylė S.Weemsas. Jis aiškiai pasirodė ne pagal galimybes. Silpnai sužaidė ir aukštaūgis Robertas Javtokas. Gerai kovojo Milovanas Rakovičius ir Marko Popovičius.

„Žalgiris“ rungtyniavo kur kas geriau nei pirmajame Eurolygos turnyro etape. Tai matyti plika akimi. Komandos klimatas geresnis, žaidėjai vienas kitą „užveda“.

Aloyzas Rudys, Mažeikių „Mažeikių“ strategas:

- Kauno krepšininkai pralaimėjo kovą vienas prieš vieną. Niekas nesusitvarkė nei su Sofokliu Schortsaničiu, nei su Keithu Langfordu. S.Schortsaničio niekas nesugebėjo sustabdyti. Pergalė buvo tarsi ant peilių ašmenų. Tačiau „Maccabi“ labiau pasitikėjo savo jėgomis, todėl jiems ir geriau sekėsi. Šį kartą neįpratai klydo S.Weeemsas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Maccabi“ strategas Davidas Blattas gerai dirigavo savo komandos žaidimui. Jokiu būdu negalima sakyti, kad „Žalgiris“ žaidė blogai. Kauniečiai rungtyniavo pagirtinai, tačiau jų smulkios klaidos leido varžovams švęsti pergalę.

Pagrindinė Kauno ekipos pralaimėjimo priežastis – prastesnis žaidimas vienas prieš vieną, Mūsų krepšininkus maudė ir Richardas Hendrixas.

Rotacija vyksta visose komandose. Daugelis trenerių per rungtynes panaudoja 10 žaidėjų. Tačiau visi nerungtyniauja gerai. Mane nuvylė aukštaūgio Roberto Javtoko žaidimas, puolime prastai atrodė Tadas Klimavičius. Jis nėra „Žalgirio“ lygio žaidėjas tiek puolime, tiek gynyboje.

REKLAMA

Momentais gerai žaidė DeJuanas Colinsas. Tačiau jis komandai gali duoti daugiau naudos. Vis dėlto akivaizdu, kad „Žalgiris“ rungtyniavo kur kas geriau nei pirmoje Eurolygos sezono pusėje. Dabar krepšininkai kovoja dėl kiekvieno kamuolio, griūna ant grindų, kaunasi. Sezono pradžioje to nebuvo. Ekipa tiki savo treneriu.

Abu treneriai per šias rungtynes pasirodė gerai. Šiek tiek savo oponentą pranoko D.Blattas. Jis sumaniai manevravo sudėtimi. Aleksandras Trifunovičius sureaguodavo į D.Blatto ėjimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų