REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos (VTD), atsižvelgdamas į visuomenės informavimo priemonėse pasirodžiusią klaidinančią informaciją, praneša, kad UAB „Amber Promotions“ išduotas kelionių agentūros pažymėjimas dėl pažeistų turizmo teisės aktų reikalavimų buvo panaikintas VTD direktoriaus įsakymu dar 2011 m. liepos 13 d.

REKLAMA
REKLAMA

Apie šį faktą informacija pateikiama VTD interneto svetainėje www.tourism.lt rubrikoje „Negaliojantys pažymėjimai“, taip pat 2011 m. liepos 13 d. išplatintame pranešime žiniasklaidai ir viešai paskelbtoje informacijoje VTD interneto svetainėje adresu http://www.tourism.lt/aktualijos/detaliai.php?ID=3166.

REKLAMA

Visuomenė apie tolimesnes procedūras, susijusias su įmonės veiklos nutraukimu, papildomai informuota 2011 m. spalio 14 d. pranešimu VTD interneto svetainėje adresu http://www.tourism.lt/aktualijos/detaliai.php?ID=3167

Taip pat VTD atkreipia dėmesį, kad visuomenei svarbią informaciją apie su UAB „Amber promotions“ visuomenės informavimo priemonėse siejamos kelionių agentūros UAB „Kosta“ veiklą VTD išplatino 2012 m. sausio 18 d. pranešimu žiniasklaidai, taip pat VTD interneto svetainėje adresu http://www.tourism.lt/aktualijos/detaliai.php?ID=3232

REKLAMA
REKLAMA

Pakartotinai atkreipiame dėmesį, kad kelionių agentūros pažymėjimą turinti UAB „Kosta“, parduoda ne organizuotas turistines keliones ar atskiras vežimo, apgyvendinimo paslaugas, kaip kelionių agentūros, o ilgalaikį atostogų produktą. VTD dėl šios specifinės ilgalaikio atostogų produkto paslaugos priskyrimo/nepriskyrimo paslaugoms, kurių pardavimui reikalingas kelionių agentūros pažymėjimas, kreipėsi į Lietuvos Respublikos teisingumo ministeriją ir Lietuvos statistikos departamentą. Gavęs ir įvertinęs minėtų institucijų atsakymus VTD spręs ilgalaikius atostogų produktus pardavinėjančių, tačiau kitų turizmo paslaugų neteikiančių kelionių agentūrų pažymėjimo galiojimo klausimus.

VTD rekomenduoja visiems turistams, sudarantiems sutartis dėl ilgalaikio atostogų produkto ar organizuotos turistinės kelionės įsigijimo, nuodugniai susipažinti su esminėmis sutarčių sąlygomis, su pardavėju aptarti (patartina – raštu) kylančius neaiškumus, o apmokėjimą už paslaugas atlikti turint abiejų sutarties šalių pasirašytą sutartį ir įsitikinus, kad įsigyjamos paslaugos atitinka lūkesčius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų