REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau dvi savaites Latvijos bendrovė SIA „Palink“ kovoja su prievartiniu nusavinimu. 2012 m. sausio 5 d. Rygos Kurzemės rajono teismas paskelbė mažmeninės prekybos įmonę nemokia dėl kitame teisme ginčijamo 30 tūkst. eurų vertės ieškinio. SIA „Palink“ priklauso Lietuvos įmonei UAB „Palink“, kurios didžiausia akcininkė yra Vokietijos kompanija „REWE Group“. Pasak jos, dabartinis Latvijos nemokumo įstatymas pažeidžia Europos Sąjungos teisės aktus taip pat ir Europos pagrindinių teisių chartiją. Susidariusi padėtis kelia grėsmę sėkmingai įmonei netekti turto per artimiausias kelias dienas ar savaites.

REKLAMA
REKLAMA

Gresiantis SIA „Palink“ turto sunaikinimas kelia pavojų ne tik jau padarytoms 123 mln. eurų investicijoms Latvijoje, bet ir daugiau nei 1 200 sukurtų darbo vietų. Jau šiuo metu dėl nemokumo procedūros atsiradę veiklos sutrikdymai gali pastebimai sumažinti Latvijos „IKI“ ir „Cento“ parduotuvių apyvartą.

REKLAMA

Kompanija „REWE Group“ yra pasiryžusi imtis visų teisinių priemonių ir net kreiptis į Europos Teisingumo Teismą. Vakar (sausio 19 d.) įmonė įteikė oficialų skundą Europos Komisijai dėl Latvijos nemokumo įstatymo, o taip pat dėl nemokumo procedūros Rygos Kurzemės rajono teisme.

Šiuo skundu siekiama inicijuoti Europos teisės aktų pažeidimų nagrinėjimo procedūrą prieš Latviją. Jei Europos Teisingumo Teismas pripažins, jog buvo pažeisti Europos Sąjungos teisės aktai, ir susidariusi neteisėta situacija nebus pakeista, valstybei gresia didelės finansinės baudos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų