REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Kiekvieną sezoną Milano podiumu žengiantį vyrą galima (gal netgi būtina!) įsimylėti iš naujo. Drąsus, nerūpestingas, išskirtine apranga išreiškiantis savo netradicinę mąstyseną bei drabužiais kuriantis savo pasaulio viziją. Ateinantį rudenį bei žiemą savo idėjų jis tikrai neatsisakys – turbūt todėl saujelė įtakingiausių Italijos mados sostinės dizainerių ne tik pristatė savo tema visiškai skirtingas kolekcijas, bet ir kiekvieną vyrą pavertė ypatingu herojumi, tarsi ką tik nužengusiu iš nuotykių filmo ar komikso. Štai „Gucci“ gražuolis pagaliau nusikratė plevėsos rokerio įvaizdžio bei susižavėjo legendiniu Jeanu Pauliu Belmondo, „Dolce & Gabbana“ italas užsikrėtė aukso karštine, o „Jil Sander“ agentas šiurpino tamsiais odos paltais, tačiau netruko ir sukelti šypsenos smagiais vaikiškais akcentais nugaroje. Ne paslaptis, jog iki rudens dar liko daugiau nei pusė metų, tačiau pradėti rinktis savo būsimąjį amplua bei kruopščiai kurti garderobą (arba bent jau jo pildymo planus) niekada nebus per anksti!

REKLAMA
REKLAMA

Dolce & Gabbana

Įkvėpimas: kaip sakė patys kūrėjai, šitoje kolekcijoje matome jauną Sicilijos vaikiną, išsiruošusį į Palermo operą ir dėvintį savo geriausią sekmadieninį kostiumą. Pagrindinė šių kostiumų detalė – įstabūs aukso siūlų siuvinėjimai, kuriuos matant labai lengva įsivaizduoti to jauno vaikino senelę, vakarais dailinančią žaviojo anūko išeiginį švarką.

REKLAMA

Siluetai: apsiaustai, vos siaurėjančių kelnių kostiumai, „klubiniai“ švarkai su dviem eilėm sagų, tiesaus silueto militaristinio stiliaus paltai, kailio švarkeliai, pižamas primenantys šilko kostiumai.

Spalvos: juoda, auksinė, rusva, raudonojo vyno, šviesi mėlyna

Aksesuarai: itališkos „paper boy“ kepurės, siauri kaklaraiščiai, varlytės, didelės iš odos ar kailio pasiūtos rankinės, sendintos odos arba aksomo bateliai, lengvi šalikai.

REKLAMA
REKLAMA

Bottega Veneta

Įkvėpimas: žinia iš ateities – plastikas, guma, neutralių spalvų deriniai ir nemirtinga „Bottega Veneta“ elegancija. Šįkart kūrėjas Tomas Maieris nusprendė negrinėti vyro drabužinę ne esamuoju, o būsimuoju laiku. Taip kolekcijoje atsirado blizgūs paviršiai, keisti audinių deriniai, net metalizuotos odos švarkelis.

Siluetai: trijų sagų švarkų ir siaurėjančių kelnių kostiumai, tiesaus kirpimo džinsai, skirtingų odų švarkai, minimalistiški dviejų eilių sagų paltai.

Spalvos: pilka, tamsi mėlyna, juoda, rusva, metalo, smėlio.

Aksesuarai: siauri kaklaraiščiai, vos matomu raštu puošti šalikai, klasikinė kombinuotos odos avalynė bei laisvalaikio batai kaubojiška pakulne.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jil Sander

Įkvėpimas: filmas „Shame“, jo turtingas (tačiau nelaimingas) herojus, visi žmonės, kuriems šiomis dienomis reikia išlikti itin stipriais, net jei širdyje jie vaikai. Pats Raf Simons (mados namų dizaineris) savo žaidimą su oda, guma bei juoda spalva apibūdino kaip kartų susimaišymo viename žmoguje (tėvas, kuris dar jaučiasi vaiku) išraišką.

Siluetai: klasikinis dviejų sagų švarko ir tiesių kelnių kostiumas, per liemenį sujuosiami paltai, megztiniai apvalia apykakle.

Spalvos: juoda, balta, rusva, žalia, tamsi mėlyna.

Aksesuarai: „popieriniai maišeliai“, odinės pirštinės, laikraščių laikikliai, siauri kaklaraiščiai, apsukti... „seilinukai“?

REKLAMA

Roberto Cavalli

Įkvėpimas: šįkart mados namų vairą perėmęs legendinio Roberto Cavalli sūnus Daniele Cavalli nusprendė per daug nenusižengti savo tėvo kurtoms taisyklėms, tad kolekcija išties nestokojo Cavalli klasikos: ryškių spalvų, egzotiškų odų, modernių ir kiek bohemiškų siluetų. Taigi koks buvo pagrindinis įkvėpimo šaltinis? Na, tiesiog Cavalli...

Siluetai: tiesaus kirpimo kelnių ir smokingo švarkų kostiumai, baikeriški odiniai švarkeliai, odinės kelnės, jaukūs dideli megztiniai.

Spalvos: juoda, pilka, tamsiai mėlyna, violetinė, rožinė, neoninė geltona, balta.

Aksesuarai: varlytės, dideli šalikai, skrybėlės, odinės pirštinės.

Burberry Prorsum

Įkvėpimas: na, žinoma, kad džentelmenai ir visuomet stilingi britai! Dizaineris Christopher Bailey ir šia kolekcija įtvirtino faktą, kad rudens/žiemos sezonas priklauso ne laisvalaikio drabužiams, o klasikiniam kostiumui. Tiesa, tradicinį „Burberry“ stilių jis šįkart šiek tiek sušvelnino, tad švarkai bei paltai gerokai jaukesni, o spalvos subtilesnės.

REKLAMA

Siluetai: siaurų kelnių ir dviejų sagų švarko kostiumas, militaristinio stiliaus paltas, megztiniai erdvia apykakle, trumpos dygsniuoto audinio striukės.

Spalvos: juoda, pilka, smėlio, chaki, raudonų plytų, geltona, mėlyna, žalia.

Aksesuarai: „paper boy“ kepurės, skėčiai, margi šalikai, megztos pirštinės, laisvalaikio krepšiai, kompiuterių ar planšečių dėklai.

Gucci

Įkvėpimas: kaip rašė vyrų madai bei gyvenimo būdui skirto žurnalo „GQ“ internetinis portalas, ši kolekcija yra tarsi „jet-set“ vyruko bei Jean-Paul Belmondo stiliaus sintezė. Kaip tai suprasti? Įsivaizduokite modernų dendį, gyvenantį tarp oro uostų bei madingiausių pasaulio klubų, geriausių muziejų, prabangiausių viešbučių, tačiau besižavintį šeštojo dešimtmečio kultūra, bohema bei menu. Taigi jis dėvi malonų aksomo kostiumą, tačiau nepamiršta retro stiliaus akinių bei mylimo odinio švarko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Siluetai: tradiciniais jau vadinami „Gucci vyro“ kostiumai (supraskite – siauros kelnės, liemenį pabrėžiantis švarkas, kurie tiks tik modelio sudėjimo vyrams), jaukūs ir erdvūs militaristinio stiliaus paltai su kailinėmis apykaklėmis, laisvalaikio švarkai, pasiūti iš aksomo ir turintys dvi eiles sagų, stambaus rašto megztiniai, kailio švarkai, susegami megztiniai, dėvimi ant kostiuminio švarko, vakariniai aksominių švarkų ir šilko kelnių kostiumai.

Spalvos: tamsiai mėlyna, violetinė, bordo, pilka, smėlinė, švelni rožinė, juoda, pilka.

Aksesuarai: akiniai nuo saulės, skirtingų faktūrų odos batai, sendintos odos krepšiai.

Versace

Įkvėpimas: šalin nuobodulį bei suvaržymus! Šį sezoną Donatella Versace, įkvėpta didžiulės sėkmės bendradarbiaujant su „H&M“ koncernu, „Versace“ mados namų vyrą vėl grąžino į ryškių spalvų bei šlovės laikus, kurie daugeliui ekspertų priminė „Versace“ aukso amžiumi vadintą devintąjį dešimtmetį. Psichodeliniai spalvų deriniai, keistoki audinių deriniai – visa tai reiškia, jog mados namų vyras nori dėmesio ir yra pasiruošęs stiliaus fotografų blykstėms.

REKLAMA

Siluetai: D.Versace kolekciją galėtų drąsiai pavadinti „more is more“ – tiek daug įvairių klasikinių drabužių variacijų Milanas matė turbūt tik dar pačiam Gianni Versace gyvam esant. Pradedant klasikiniais dviejų sagų švarkų ir siaurėjančių kelnių kostiumais ir baigiant drabužiu, panašiu į triko bei dėvimu su chalatu... Paltus bei švarkus papuošė tiek kailis, tiek džinsas, o eklektiką paryškino eilės grandinių bei aukso detalių.

Spalvos: mėlyna, raudona, žalia, juoda, pilka, rusva.

Aksesuarai: metalu puoštos pirštinės bei kepurės, prabangūs laisvalaikio krepšiai, daug segių bei grandinių, laikrodžiai stambia odine apyranke.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų