REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Eurui šiais metais seksis geriau, mano Europos centrinio banko vadovas, pažymėdamas, kad jau matoma euro zonos stabilizavimosi ženklų.Tačiau nuosmukio galimybė dar išlieka, skelbia AFP.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš esu įsitikinęs teigiamais euro pokyčiais 2012 metais“, – sako Mario Draghi.

Jis tvirtina, kad pasiekta pažangos sprendžiant dvi esmines problemas: fiskalinės disciplinos ir struktūrinių reformų trūkumus.

REKLAMA

Paklaustas apie reitingų sumažinimo Europos Sąjungos valstybėms, M. Draghi teigia, kad reitingų agentūromis reikėtų remtis mažiau.

Europos centrinio banko vadovas sako, kad Pasaulio bankas kirto smūgį pasaulinio augimo prognozėms.

„Turint omenyje jų reputaciją ir kaip šiai reputacijai pakenkta per krizę, manau, visi turėtumėmė išmokti gyventi be reitingų“, – kalbėjo jis.

„Kitais žodžiais tariant, tai būtų mūsų pačių reitingavimo sukūrimas, kur agentūros ir toliau skelbs savo vertinimus, tačiau jie bus tik vieni iš daugybės šaltinių, formuojančių galutinį kai kurių skolinimosi galimybių vertinimą“, – pridūrė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį Liuksemburgo premjeras, vadovaujantis euro grupei, Jeanas Claude 'as Junckeris teigė, kad Pasaulio bankas sumažino savo pasaulinio ekonomikos augimo prognozes.

„Euro zonoje mes esame ant techninės recesijos slenksčio“, – sakė M. Draghi.

Antradienį Pasaulio bankas žymiai sumažino 2012 metų augimo prognozėms nuo 3,6 proc. iki 2,5 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų