REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užsienio reikalų ministerija ir Latvijos ambasada Vilniuje penktadienį rengia studijos apie Lietuvos ir Latvijos bendradarbiavimo perspektyvas pristatymą. Tyrimą pristatys jo autoriai ambasadoriai Neris Germanas ir Albertas Sarkanis.

REKLAMA
REKLAMA

„Sukaupta patirtis ir žinios praplėtė akiratį ir sustiprino įsitikinimą, kad dvi baltų tautos – lietuviai ir latviai – turi ne tik bendrą istorinę praeitį, turiningą dabartį, bet ir bendrą ateitį“, – teigia pranešimo autoriai.

REKLAMA

Šia studija siekiama pateikti įvairiapusį dvišalių santykių paveikslą: įvertinti istorines ir dabarties realijas, tolesnio bendradarbiavimo galimybes ekonomikos, energetikos, transporto, turizmo, švietimo, kultūros ir kitose srityse. Taip pat pateikiami siūlymai dėl Lietuvos ir Latvijos bendradarbiavimo stiprinimo.

Rengdami pranešimą autoriai naudojosi Lietuvos ir Latvijos ministerijų šiam tikslui specialiai išsakytomis nuomonėmis bei pasiūlymais, rėmėsi informacija, gauta per autorių susitikimus su pasienio savivaldybių atstovais, verslo, kultūros ir visuomenės veikėjais. Taip pat atsižvelgta į svarbius oficialius dokumentus, nubrėžiančius abiejų valstybių ir visuomenių vystymosi strategines kryptis.

Po pristatymo vyks diskusija, kurioje dalyvaus Lietuvos ir Latvijos diplomatai, politologai, istorikai, valstybės institucijų ir organizacijų, akademinių įstaigų atstovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų