REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje didelio pasisekimo sulaukęs „Fluxus Ministerijos“ projektas šiemet atkeliauja į Kauną. Anot projekto vadovo Edgaro Stanišausko, tai turi ir simbolinės reikšmės – šiais metais sukanka penkiasdešimt metų „Fluxus“ judėjimui, kurio vienas pradininkų yra pasaulyje žinomas menininkas Jurgis Mačiūnas, gimęs Kaune. Čia veiksianti „Fluxus Ministerija“ prisidės prie Niujorke, Londone, Paryžiuje, Tokijuje vyksiančių „Fluxus“ judėjimo penkiasdešimtmečiui skirtų renginių.

REKLAMA
REKLAMA

Kaune įsikurs „Fluxus Ministerija“ (nuotr. Giedrius Jakulevičius)Kaune įsikurs „Fluxus Ministerija“ (nuotr. Giedrius Jakulevičius)

„Pavasarį duris atversiančioje „Fluxus Ministerijoje“ jau prasidėjo pirmosios talkos. Kartu su jaunaisiais menininkais ir projekto draugais pradėjome tvarkytis buvusio „Lituanicos“ batų fabriko erdves, išnešėme apie 30 kubinių metrų šiukšlių, aptarėme būsimą projektą“, - teigė projekto vadovas E.Stanišauskas.

REKLAMA

Jo teigimu, talka „Fluxus Ministerijoje“ bus organizuojama ir artėjantį sekmadienį, 11 valandą, būsimose projekto patalpose, esančiose Jonavos g. 3. Talkoje yra laukiami visi norintys: ir pastate įsikursiantys menininkai, ir projekto bičiuliai bei palaikytojai.

„Pastebėjome, kad kauniečiai - tiek kūrėjai, tiek meno vartotojai yra išalkę alternatyvios kultūros, todėl tikimės, jog projektas bus gaivus vėjas Kauno gyvenime, paskatinsiantis miesto kūrybinį potencialą“ – kalbėjo „Fluxus Ministerijos“ viceministras.

REKLAMA
REKLAMA

„Fluxus Ministerija“ Kaune planuoja įsikurti ir veikti pusantrų metų – tiek pat, kiek projektas veikė Vilniuje, sovietmečio laikus menančiame pastate Gedimino pr. 27. Antrieji „Fluxus Ministerijos“ „namai“ - tai keturių aukštų buvęs „Lituanicos“ batų fabrikas, esantis netoli Nemuno ir Neries santakos.

Per pusantrų metų ketinama surengti daugiau nei tūkstantį įvairių kultūrinių renginių, parodų, koncertų, kitų pasirodymų. Projekte dalyvaujantys jaunieji menininkai kurs įvairaus pobūdžio meną, projektas taip pat suteiks patalpas įvairiems festivaliams, kitoms iniciatyvoms. „Fluxus Ministerijoje“ yra laukiami ne tik kauniečiai, bet ir aplinkinių miestelių, rajonų kuriantys ir savo idėjas siekiantys įgyvendinti žmonės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vilnius ir Kaunas turėtų daugiau bendradarbiauti tiek kultūros srityje, tiek kitose sferose. Labai dažnai žmonės linkę įžvelgti skirtumus ar netgi priešpriešas tarp šių miestų, nors daugiau laimėtume, jeigu kartu dirbtume ir mokytumėmės vieni iš kitų – teigė E.Stanišauskas, šiuo metu taip pat vadovaujantis Vilniaus ir Kauno dvimiesčio strateginio planavimo komisijai Vilniaus miesto savivaldybėje.

E.Stanišauskas pažymi, kad „Fluxus Ministerija“ yra pirma ministerija, kuri iš Vilniaus perkeliama į Kauną. Projekto iniciatoriai teigia, jog artimiausiu metu traukinyje, kursuojančiame Vilnius-Kaunas, atsiras specialus vagonas, kuriuo iš vieno miesto į kitą galės keliauti „Fluxus“ menininkai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų