REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vokietijos kanclerė Angela Merkel (Angela Merkel) susitarė su Prancūzijos prezidentu Nikolia Sarkozi (Nicolas Sarkozy) dėl bankų mokesčio įvedimo Europos Sąjungoje - būtent dėl šio mokesčio valdančiosios koalicijos viduje kilo nesutarimų. Apie tai rašo laikraštis „Sueddeutsche Zeitung“, remdamasis dokumentu, kurį parengė dviejų šalių vyriausybės prieš ES viršūnių susitikimą, vyksiantį sausio pabaigoje Briuselyje.

REKLAMA
REKLAMA

Šiame dokumente teigiama apie pritarimą Europos Komisijos planams įvesti ES mokestį už bankų operacijas.

REKLAMA

Kiek anksčiau planai taikyti tokią finansinę priemonę sukėlė konfliktą valdančiojoje Vokietijos koalicijoje. Tardamasi su N. Sarkozi, A. Merkel faktiškai stojo prieš savo sąjungininkus - Laisvąją demokratų partiją (FDP).

Liberaliosios partijos frakcijos vadovas Raineris Briuderlė (Rainer Bruederle) anksčiau tvirtino, kad bankų įtraukimas į kovą su finansų krize Europoje - gera mintis, tačiau finansinių sandorių mokestis šiuo atveju nepadės. R. Briuderlės nuomone, daug efektyvesnis yra Tarptautinio valiutos fondo pasiūlymas įvesti „finansinės veiklos“ mokestį, tai yra priversti bankus mokėti procentus nuo gautų pajamų, taip pat nuo vadovų atlyginimų ir premijų.

Be bankų mokesčio, Vokietija ir Prancūzija įtraukė į dokumentą šešis punktus dėl ES ekonominės plėtros. Pavyzdžiui, jos siūlo įpareigoti darbo biržas surasti darbą tiems, kas į jas kreipėsi, per tam tikrą laikotarpį. Smulkiesiems verslininkams ir vidutinio verslo atstovams turėtų būti supaprastinta paskolų išdavimo procedūra. Be to, Berlyno ir Paryžiaus nuomone, ypač turėtų būti palaikomos tos šalys, kurios vykdo reformas ir įvedė taupymo priemones.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų