REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos departamento prokuroras Artūras Urbelis, iš naujo išnagrinėjęs Drąsiaus Kedžio mirties priežasties nustatymui surinktą medžiagą ir specialistų bei ekspertų vertinimus, priėmė procesinį sprendimą – ikiteisminį tyrimą nutraukti.

REKLAMA
REKLAMA

„Drąsiaus Kedžio mirties priežastis – nėra nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo pasekmė“, – prie tokios išvados priėjo daugiau kaip dvidešimt metų ypač svarbias bylas tiriantis prokuroras Artūras Urbelis.

REKLAMA

Tokį patį sprendimą Generalinės prokuratūros prokurorai jau buvo priėmę 2011 metų gegužės 27 d., bet su šiuo prokuroro sprendimu nesutikusi nukentėjusioji Laimutė Kedienė jį apskundė ir teismas įpareigojo prokurorus iš naujo nagrinėti šią baudžiamąją bylą.

Nukentėjusioji turi teisę per dvidešimt dienų nuo šio nutarimo nuorašo gavimo nutarimą nutraukti ikiteisminį tyrimą apskųsti aukštesniajam prokurorui – Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiajam prokurorui.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusių metų balandžio pabaigoje Švedijos teismo medicinos ekspertai patvirtino Lietuvos ekspertų išvadas, jog kaunietis D. Kedys mirė nuo skrandžio turinio įkvėpimo dėl sunkaus apsinuodijimo alkoholiu ir kitais vaistais. Medicininių įrodymų, kurie pateisintų skendimą, kaip labiausiai tikėtiną mirties priežastį, pernelyg maža, teigiama ekspertų išvadoje.

Generalinės prokuratūros prokurorai ir nukentėjusioji – mirusiojo motina Laimutė Kedienė – Švedijos ekspertų buvo paprašę atsakyti į 30 klausimų.

Švedijos ekspertams buvo pateikta prokurorų ir nukentėjusiosios surinkta medžiaga.

Lietuvos specialistai – Valstybinė teismo medicinos tarnybos ekspertų komisija – buvo konstatavusi, kad D. Kedys mirė dėl mechaninės asfiksijos (uždusimo), kai svetimkūnis – žolės lapas (plačialapis švendras) ir skrandžio turinys užkimšo kvėpavimo takus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų