REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį Visagino apylinkės teisme turėjo būti pradėta nagrinėti byla dėl buvusio Ignalinos atominės elektrinės (IAE)  vadovo  Osvaldo Čiukšio atleidimo iš pareigų.

REKLAMA
REKLAMA

O. Čiukšys prašo panaikinti drausmines nuobaudas, pripažinti neteisėtu darbo sutarties nutraukimą  ir grąžinti į darbą bei priteisti kompensaciją už priverstinės pravaikštos laiką.

REKLAMA

Tačiau, kaip portalą Balsas.lt informavo teismo posėdžių sekretorė Laimutė Bastytė, ieškovas O. Čiukšys ir atsakovas IAE pateikė prašymą posėdį atidėti.

„Buvo gautas bendras ieškovo ir atsakovo prašymas dėl bylos nagrinėjimo atidėjimo suteikiant galimybę susitarti taikiai“, – sakė ji.

Visagino apylinkės teismo pirmininkas Valdas Ciesiūnas, kuris ir nagrinėja šią bylą, paskyrė naują parengiamojo posėdžio datą – vasario 20-ąją.

REKLAMA
REKLAMA

Į Visagino apylinkės teismą O. Čiukšys kreipėsi pernai spalį. Jis, kaip ir buvo žadėjęs, civilinio proceso tvarka apskundė IAE sprendimą atleisti jį iš uždarytos atominės elektrinės korporatyvinių reikalų direktoriaus pareigų.

Tokį sprendimą IAE vadovybė priėmė 2011 m. rugsėjo viduryje. Energetikos ministras A. Sekmokas tuomet aiškino, kad pagrindinė atleidimo priežastis buvusi tai, kad O. Čiukšys nepakluso kai kuriems nurodymams dėl kadrų politikos.

IAE generaliniu direktoriumi O. Čiukšys buvo paskirtas 2010 m. pavasarį. Šiame poste jis pakeitė ilgametį atominės jėgainės vadovą V. Ševaldiną. Tačiau po metų – 2011 m. pavasarį jį pakeitė Žilvinas Jurkšas. O Čiukšys tuomet liko dirbti uždaromoje elektrinėje korporatyvinių reikalų direktoriumi bei buvo vyriausiuoju derybininku su jėgainės uždarymo darbus atliekančiomis įmonėmis.

Taip pat skaitykite:

O. Čiukšys atleistas iš pareigų

O. Čiukšys: jei galėtų, mane sudorotų labai greitai

Premjeras O. Čiukšio pareiškimus apie Ignalinos AE vadina politikavimu

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų