REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Akivaizdu, kad su „Snoru“ susiję klausimai yra jautrūs, bet yra didelė abejonė, ar laikinoji Seimo komisija gali ką nors čia naudingo nuveikti, mano politikos apžvalgininkas Tomas Viluckas. „Viena vertus, šių komisijų išvados yra grynai politinės, jos negali pareikalauti teisinės atsakomybės, tad komisijų sudarymas ir tyrimas yra naudingas, tik kai kalbama apie politinius sprendimus.

Kita vertus, šių komisijų išvados nepalieka kažin kokių pasekmių valstybės gyvenime. Esama liūdnos patirties su komisija dėl VSD veiklos, kai net Seimui priėmus sprendimą nebuvo paskelbtos odiozinės analitinės pažymos. Prisiminkime komisijas dėl galimo slapto CŽV kalėjimo Lietuvoje ar Kauno pedofilijos bylos – daug triukšmo ir viskas. Ko gero, „snoriškos“ komisijos išvadų lauktų kaip ir analogiškos komisijos ESBW veiklai tirti likimas – gulėjimas lentynoje“, – sakė jis portalui Balsas.lt.

Politikos tyrimų ir analizės instituto direktorius Marius Ulozas teigia esąs įsitikinęs, kad valdantieji visomis pastangomis trukdys „Snoro“ bankroto tyrimui Seime. Bus, anot jo, prisidengiama finansų ir bankinės sistemų nestabilumo kurstymu, kitais dalykais. „Iš tikrųjų, tiriant Snoro uždarymo aplinkybes tektų atsakyti į valdantiesiems potencialiai neparankius klausimus. Ar tikrai efektyviai vykdoma bankų priežiūra? Ar laiku sureaguota? Galbūt reikėjo daug anksčiau imtis priemonių prieš „Snorą“? Kaip iš banko, kuris buvo vienas iš didžiausių ir net įvardijamas geriausiu banku Lietuvoje, sugebėjo dingti milijardai litų? Ar skaidriai paskirtas laikinasis valdytojas ir bankroto administratorius ir kodėl tokie dideli kaštai?“ – žėrė klausimus politologas.

Pasak M. Ulozo, jeigu šie klausimai bus svarstomi viešai, tai bus puiki proga opozicijai galutinai „sukapoti“ valdančiąją koalicija ir nulemti rudenį vyksiančių Seimo rinkimų baigtį. „Todėl, darau prielaidą, kad konservatoriai ir liberalai kryžiumi gulsis, kad nebūtų parlamentinio tyrimo dėl „Snoro“ bankroto aplinkybių, o į viešumą bus mėtomi „dūmų užtaisai“ – atnaujintos diskusijos apie Lenko kortą, ieškomi kalti dėl šildymo kainų bei vyks parodomieji mūšiai su korupcija“, – tvirtino jis portalui Balsas.lt.

Taip pat skaitykite:

Daugumai atsisakius tirti „Snoro“ bankrotą, opozicija paliko Seimo salę (papildyta 13:30)


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų