REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mėnesiui suimtas į Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) akiratį patekęs Kauno miesto vicemeras Kęstutis Kriščiūnas traukiasi iš užimamų pareigų. Pareigas jis nusprendė palikti ketvirtadienį. Politikas taip pat sustabdė savo narystę Socialdemokratų partijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Kauno miesto tarybos nariai jau buvo pradėję rinkti parašus dėl K. Kriščiūno atstatydinimo.

REKLAMA

Piktnaudžiavimu tarnyba įtariami K. Kriščiūnas bei savivaldybės įmonės vadovas Algimantas Puidokas Kauno miesto apylinkės teismo sprendimu trečiadienį suimti mėnesiui. Kitos savivaldybės įmonės vadovas Tomas Pilvinas iš teismo salės paleistas.

Kaip jau skelbta, pirmadienį STT pareigūnai sulaikė Kauno vicemerą socialdemokratą K. Kriščiūną, jo visuomeninę padėjėją Zita Zalagėnaitę, bendrovės „Automobilių stovėjimo aikštelės“ direktorių A. Puidoką ir „Kauno komunalinio ir butų ūkio“ vadovą T. Pilvinį.

REKLAMA
REKLAMA

Į laisvę antradienį buvo išleista tik Z. Zalagėnaitė – prokurorai nusprendė neprašyti teismo ją suimti. Jai skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

K. Kriščiūną ir jo padėjėją Z. Zalagėnaitę galėjo įklampinti godumas. Esą vicemeras už savo asmeninio automobilio remontą išrašytas sąskaitas apmokėti siųsdavo A. Puidoko vadovautai savivaldybės įmonei „Automobilių stovėjimo aikštelės“.

Nuo vicemero neatsiliko ir padėjėja: jos butą be atlygio neva remontavo T. Pilvinio vadovautos bendrovės darbininkai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kauno apygardos prokuratūros vadovai sakė, jog tyrimas dėl savivaldybei priklausančių įmonių lėšų netinkamo naudojimo buvo pradėtas prieš kelis mėnesius.

Rinkliavą už automobilių stovėjimą renkančios savivaldybės įmonės vadovas A. Puidokas buvo vadinamas tuo žmogumi, į kurį politikai kreipdavosi dėl leidimų nemokamai miesto centre statyti savo automobilius.

Lrytas.lt šaltinių duomenimis, artimiausiu metu šioje korupcijos byloje gali būti sulaikytas dar ne vienas asmuo.

K. Kriščiūnas Kauno miesto savivaldybėje kuravo aplinkos gerinimo ir ekologijos sritis, ekonominę plėtrą ir investicijas, miesto ūkio klausimus, vykdė savivaldybės turto ir statybų priežiūrą. Taip pat vicemeras kuravo urbanistikos ir architektūros bei verslo skatinimo ir sąlygų verslo plėtrai sudarymo sritis.

K. Kriščiūnas vicemero pareigas pradėjo eiti meru tapus liberalui Rimantui Mikaičiui. Į mero kėdę grįžus konservatoriui Andriui Kupčinskui K. Kriščiūnas išsaugojo vicemero postą.

Taip pat skaitykite:

STT sulaikė Kauno vicemerą K. Kriščiūną


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų