REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka pasirengęs reformuoti šalies politinę sistemą, praneša naujienų agentūra „BelTA“.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes tai darysime, nors šiuo požiūriu Baltarusijoje katastrofos nėra. Bet visada reikia žingsniu lenkti tuos procesus, kurie vyks šalyje“, – pareiškė prezidentas sausio 17 d. interviu Kinijos žiniasklaidai.

REKLAMA

„Mes šiandien nagrinėjame tam tikras tendencijas pasaulyje. Ir, žinoma, mes ir prisitaikysime, ir modernizuosime mūsų politinę sistemą“, – sakė A. Lukašenka per susitikimą su kinų žurnalistais, skirtą Baltarusijos ir Kinijos diplomatinių santykių užmezgimo 20-osioms metinėms.

Prezidentas mano, kad politinei reformai dabar reikia skirti ypatingą dėmesį.

„Aš apie tai kalbu pirmą kartą, bet svarsčiau šį klausimą, gvildenau šias problemas. Ir mes pamažu judėsime šia linkme“, – cituoja „BelTA“ A. Lukašenkos žodžius.

REKLAMA
REKLAMA

Anot prezidento, svarbiausia bet kokių politinės sistemos reformų sąlyga turi būti stabilumo išsaugojimas šalyje.

Kaip pažymi „Telegraf“, Baltarusijos opozicijos atstovai ne sykį kreipėsi į valdžią, reikalaudami pakeisti galiojantį rinkimų įstatymą.

Artėjant parlamento rinkimams, kurie bus surengti 2012 metų rudenį, tokie reikalavimai skamba vis dažniau. Bet Centrinės rinkimų komisijos atstovai ir pats valstybės vadovas kol kas nemano, kad reikia keisti susiklosčiusią rinkimų tvarką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų