REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasario 13 dieną  turi būti pradėta nagrinėti vadinamoji Kauno pedofilijos byla. Ilgi įtampos metai, keturios mirtys, sulaužyti žmonių likimai,  ir jokių atsakymų. Tik prielaidos. Lyg deguonis visuomenei reikalinga tiesa vis dar anapus. Nors iki bylos atvertimo ir liko kelios savaitės, daugeliui Biliūno žiburiu virtusiai siekiamybei  pastatyta dar viena geležinė užtvara.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš pat numatomą lūžio tašką pedofilijos istorijoje atsinaujino nuožmi kova dėl D. Kedžio mergaitės globos. Ne taip jau ir sunku suprasti kodėl L. Stankūnaitei antrą kartą  skubiai prireikė dukros: išlikimo inkstinktas stipresnis už  motinišką.

REKLAMA

Prieš kelis mėnesius slapto informatoriaus parodymais išsprogdinta viešoji erdvė liudijo apie  lemiamam šturmui pakilusias jėgas - vienu kartu pasileido teisėsaugos  ir  visuomenės informavimo mechanizmai. Tačiau jei teisėsauga nesidavė suvedžiojama  versija, esą teisėja prašiusi šaudyti velnius, N. Venckienės kompromitavimo konvejeris žiniasklaidoje  kol kas juda be strigtelėjimų. Žinios gaminamos po kelias per dieną, jau nekalbant apie šių žinių komentavimą TV laidose. Rimtų veidų teisės švyturiai nei akimirkai žiūrovams neleidžia suabejoti, jog teisminė valdžia yra absoliuti. Ir būtinai ką nors priduria apie valstybės pamatus.

REKLAMA
REKLAMA

Maža mergaitė, jos artimieji, kaip ir daugelis žmonių mano kitaip. Moralė yra valstybės pamatas. Moralumas - vienintelė  galima bet kurios šalies teisės ištaka.

Lietuva nebe ta, o žmonės nėra avinų banda. Tam tikros pamokos išmoktos.  Visuomenės brandai įtakos turėjo valstybės elito žaidimai verčiant iš posto prezidentą R. Paksą,  vėliau riaušės prie Seimo, su visais sąmoningai protestuojančios visuomenės atributais:  dūžtančiais langais, maisto produktais  per veidą.  Dabar visuomenės kantrybė bandoma trečią kartą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vienoje pusėje sustingo  jo didenybė objektyvios tiesos interesas, kitoje pusėje nematomo dirigento sukeltas  teisininkų korpusas ir suklususios prievartos struktūros.

Jei formaliu Kėdainių teismo sprendimu be pajamų gyvenančiai, stilingai, tarp keturių buožgalviais lakstančių vyrų moteriai mergaitė bus atiduota prievarta, tiesa bus paprasčiausiai išvogta.

Valstybei tai gresia naujais praradimais, jei ne sukrėtimais. Saugumo karininko Pociūno žūtis iki šiol neištirta. Ir vargu ar bus. „Girtam ir pro langą iškritusiam“  Lietuvos patriotui rengiami atminimo koncertai -  gyvas visuomenės atsakas žmones kvailiais laikiusioms VSD  ir su ja susijusia žinaisklaidos struktūroms. Šis nervas taip ir liko atviras. Dabar  brukamas dar vienas.  Ar  nebus perdaug...?

Tiesos troškulio nukamuota  visuomenė gali ir neišlaikyti. Kadangi teismo posėdis dėl pedofilijos fakto nustatymo  neįvykęs, žmonėms buvo pakankamai laiko padaryti savo sprendimą. Kėdainių teismo sprendimas kitoks. Ir tai  jau valstybinio  lygio Gordijaus mazgas, kurio vienu kirčiu neatriši.

Ekonominių nepriteklių, nepasitikėjimo valstybės institucijomis   prisotinta atmosfera  gali sprogti. Tereikia dar vieno trumpo sujungimo  Kėdainiuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų