REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienio rytą vėl kiek šoktelėjo degalinių švieslenčių skaičiai ties benzino ir dyzelino kainų stulpeliais. Kai kuriuose didžiųjų Lietuvos miestų „Statoil“ degalinėse A98 benzino kaina pakilo iki 4,76 Lt/l., A95 iki 4,67 Lt/l., dyzelino iki 4,27 Lt/l., rodo kurokainos.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo 2012 metų pradžios A98 benzino kainos paaugo maždaug 20 centų, panašiai tiek kilo ir dyzelino kainos.

REKLAMA

Degalų kainų augimas  aiškinamas  sunkiai prognozuojama situacija Irane, kuris yra antras pagal išgaunamos naftos kiekį  tarp naftą eksportuojančių šalių  (OPEC). Šįryt pasirodė žinių, kad šaliai Europos Sąjunga grasina naftos embargu.To priežastis –Irano nenoras bendradarbiauti su tarptautine bendrija. Savo ruožtu Iranas kaip atsaką į tokius ketinimus pareiškė, kad šalis yra pasirengusi tokioms priešiškoms akcijoms ir tokį ES elgesį pavadino „ekonominiu karu“.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip  trečiadienį pranešė ELTA, valstybinės Irano naftos bendrovės NIOC atstovas šią situaciją įvertino taip –jei nebus pasiūlos, Vakarai esą ir taip negalės taikyti sankcijų Irano naftos sektoriui. „Ekonominė pasaulio situacija nepakęs brangios naftos“, - pabrėžė atstovas.

Degalų kainų kilimas Lietuvos degalinėse taip pat sietinas su žiemos periodu, nes šaltuoju metų laikotarpiu išauga degalų paklausa, o tai savo ruožtu koreguoja ir degalų pasiūlos įkainius.

Dar vienas svarbus veiksnys, negalintis nedaryti įtakos degalų kainoms, įtempta situacija euro zonoje, kuri veikia dolerio kursą. Šiuo metu kyla ne tik naftos produktų kainos, bet ir dolerio kursas euro atžvilgiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų