REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos ambasadoje Berlyne trečiadienį pristatomas Leono Stepanausko knygos „Tomas Manas ir Nida“ vokiškas leidimas. Skambės ir unikalus autoriaus pokalbis su rašytojo T. Mano našle.

REKLAMA
REKLAMA

Beveik pusę amžiaus Berlyne gyvenantis germanistas, radijo ir televizijos žurnalistas L. Stepanauskas pasakos knygos sumanymo ir įgyvendinimo istoriją, prisimins išskirtinius susitikimus su T. Mano šeima.

REKLAMA

Vakaro metu bus progos pasiklausyti originalaus L. Stepanausko pokalbio su T. Mano (Thomas Mann) našle Katia Man įrašo. Žurnalistas yra kalbinęs ir rašytojo vaikus - Gotfrydą, Moniką, Elizabetę ir Michaelį.

Knygos autorius daug metų tyrinėja vokiečių ir lietuvių ryšius, taip pat rašytojo, Nobelio premijos laureato T. Mano gyvenimą ir sąsajas su Kuršių nerija. Nidoje rašytojas prieškariu atostogavo savo viloje - šiame namelyje T. Manas yra buvojęs 1930-1932 m. vasaromis, o dabar jame daug metų vyksta Tarptautinis T. Mano festivalis.

REKLAMA
REKLAMA

Knygą „Thomas Mann und Nidden“ 2011 m. išleido Vilniaus leidykla „Versus Aureus“, remiant Vokiečių-lietuvių draugijai.

Sudėtinė vakaro programos dalis - Kuršių nerijos fotografijų paroda „Nida - Nidden“. „Tai fotografijos širdžiai“, teigia jų autorė - žurnalistė ir Vokiečių-lietuvių draugijos pirmininkė Monika Štrukov-Hamel (Strukow-Hamel).

Lietuvių literatūros pristatymų ciklą „Europa literarisch“ (Europa literatūroje) Berlyne tęs filosofo Leonido Donskio knygos „Belletristik der Macht: von Machiavelli bis zu Milan Kundera“ („Valdžios beletristika: nuo Makiavelio iki Milano Kunderos“) pristatymas sausio 26 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų