REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Vilniaus antrosios apylinkės teismas trečiadienį suėmė keturis Vilniaus rajono gyventojus, kurie įtariami neteisėtai praturtėję sukčiavimu su žemės dokumentais.

REKLAMA
REKLAMA

Teismas patenkino Vilniaus apygardos prokuroro Lino Kuprusevičiaus prašymą ir leido suimti tris įtariamuosius – R. T., A. D. ir A. T. – trims mėnesiams, kaip ir prašyta. Dar vienas – R . N. – praleis už grotų vos penkiolika parų, nors prašyta jį suimti mėnesiui.

REKLAMA

Anot prokuroro, įtariamieji yra Vilniaus rajono gyventojai. Jo teigimu, visiems pateikti įtarimai dėl sukčiavimo.

Dėl sukčiavimo įtariamieji sulaikyti vėlų antradienio vakarą Vilniaus pakraštyje. Jų prabangius visureigius sustabdė Kelių policija.

Tuoj po sulaikymo į areštinę atvyko garsiausi sostinės advokatai, kurie mūru stojo už ginamuosius ir reikalavo juos paleisti dėl, neva, įkalčių stygiaus.

Vilniaus policijoje surengtoje spaudos konferencijoje Vyriausiojo komisariato viršininkas Kęstutis Lančinskas sakė, kad antradienį  pareigūnai sulaikė keturis asmenis, įtariamus sukčiavimu.

REKLAMA
REKLAMA

Įtariama, kad jie apgavo daugiau nei dešimt pagyvenusių žmonių, turinčių žemės sklypus. Apgaulės būdu priversdavo senukus pasirašyti dovanojimo dokumentus, prieš kai kuriuos naudojo smurtą ir alkoholį.

Pardavę sklypus, sukčiai pirkdavo prabangius automobilius, namus.

Apgaulė paaiškėjo sulaikius asmenį, kuris klastojo registro dokumentus.

Įtariamieji – 31-33 metų amžiaus vilniečiai ir Vilniaus rajono gyventojai. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl apgaulės savo ar kitų naudai įgyjant didelės vertės svetimą turtą ar turtinę teisę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ikiteisminį tyrimą atlieka Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai. Ilgai ir kruopščiai dirbę kriminalistai surinko reikiamus duomenis ir sulaikė įtariamuosius skirtingose vietose – du Nemenčinės plente, du Vilniuje.

Sulaikytieji, kaip įtariama, veikė kartu. Trys iš jų buvo teisti po vieną ir daugiau kartų dėl plėšimų, viešosios tvarkos pažeidimų, sunkaus sveikatos sutrikdymo ir vagysčių.

Atliekant kitus 10 ikiteisminių tyrimų buvo nustatyta, kad minėti asmenys gali būti padarę ir kitas nusikalstamas veikas. Trys įtariamieji jau suimti, du iš jų trim mėnesiams, trečias – 15 parų.

Ar policija sulaikys ir daugiau asmenų, kol kas tylima.

Nukentėjusiuosius nuo šių asmenų prašoma kreiptis telefonais Vilniuje (8 5) 271 6110 arba (8 5) 271 6170.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų