REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentas Artūras Poviliūnas patikino, kad dėl „Snoro“ banko bankroto įšaldytų maždaug 6 mln. litų, skirtų pasirengti Londono olimpiadai, nerimauti neverta.

REKLAMA
REKLAMA

„Aišku, liūdna dėl to, nes tas lėšas kaupėme Londono olimpinėms žaidynėms pasirengti, tačiau gerai, kad didesnę dalį jų jau išmokėjome. Be to, atgavome ir apdraustą sumą (345 tūkst. litų, – red. past.). Tikimės, kad laikui bėgant atgausime visus pinigus“, – trečiadienį per spaudos konferenciją Vilniuje kalbėjo A. Poviliūnas.

REKLAMA

Anot jo, imtis už galvos neverta, nes iš loterijų gaunamas solidesnis pelnas ir vyriausybės parama užtikrina sklandų pasirengimą vasaros olimpinėms žaidynėms, kurios vyks šių metų liepos 27 – rugpjūčio 12 dienomis Londone.

„Džiaugiuosi, kad papildomos motyvacijos sportininkams suteiks ir faktas, kad premijos už pasiekimus olimpiadoje vėl bus tokios, kokios buvo Pekino olimpinėse žaidynėse (buvo sumažintos perpus, tačiau nuo šių metų sausio 1 dienos sugrąžintos tokios, kokios buvo – red past.). Už olimpinį auksą – 400 tūkst. litų. Tai geras stimulas“, – sakė LTOK prezidentas.

REKLAMA
REKLAMA

D. Rimšaitės likimą spręs generalinė asamblėja

Kaip praėjusiais metais, taip ir šiais pagrindinis Lietuvos sportininkų uždavinys – kova dėl kelialapių į olimpiadą. Iki Londono olimpinio žaidynių likus 191 dienai per 30 lietuvių jau įvykdė normatyvus.

„Jei mūsų krepšinio rinktinė Venesueloje sėkmingai pasirodys papildomame atrankos turnyre, Londono olimpiadoje turėsime per 60 sportininkų“, – žadėjo A. Poviliūnas. Anot jo, tai didelis skaičius, nes olimpinė geografija plečiasi ir konkurencija didėja.

– Kokie Lietuvos sportininkų šansai olimpiadoje?

– Kaip visada visi skaičiuoja ir kalba apie medalius. Kaip pasirodys lietuviai, įvairūs šaltiniai vertina skirtingai, tačiau be medalio mūsų šalies nepalieka. Tai tik parodo, kad mūsų šalies sportas vertinamas. Svarbu mums patiems nepervertinti savo jėgų ir kovoti iki galo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Ar jūsų negąsdina faktas, kad kai kurios valstybės sportą remia visomis įmanomomis priemonėmis. Kaip su tokiomis galime konkuruoti?

– Viename oficialiame Rusijos dokumente tiesiai šviesiai įvardyta, kad geriausi pasaulio sportininkai ir treneriai turi ginti Rusijos garbę. Dedamos pastangos visos šalies mastu. Tai žinome ir iš mūsų penkiakovininkės Donatos Rimšaitės pavyzdžio. Panašiai daro ir Kataras. Tačiau mes išliksime ištikimi savo principams. Esu už tai, kad olimpiadoje dalyvautų tik Lietuvos pasus turintys sportininkai. Šiame regione esame išskirtiniai – Singapūre pernai vykusioje universiadoje aplenkėme visus kaimynus išskyrus Rusiją. Visi žiūri į mus pagarbiai, nes turime gerų sportininkų.

REKLAMA

– Minėjote, kad konkurencija didėja. Ar bus tokių sportininkų, kuriems prašysite vardinio kvietimo į Londono olimpiadą?

– Sidnėjaus olimpiadoje vardinio kvietimo prašėme šaulei Dainai Gudzinevičiūtei. Ten ji laimėjo aukso medalį. Manau, kad ir šįmet Dainai prašysime. Galbūt dar olimpiniam stipendininkui tenisininkui Ričardui Berankiui. Neramina penkiakovininkai Edvinas Krungolcas ir Justinas Kinderis, tačiau tikiu, kad jie šiais metais parodys savo jėga ir iškovos kelialapius. Dabar vardinį kvietimą gauti bus žymiai sunkiau nei prieš ketverius metus. Kam jo prašyti nuspręsim priartėjus olimpiadai.

REKLAMA

– Kas džiugina?

– Plečiasi sporto šakų skaičius. Jau Pekino olimpiadoje turėjome 16 ar 17 sporto šakų atstovus. Dabar prisideda gimnastika, kurios du atstovai neseniai užsitikrino vietą olimpiadoje, galbūt bus dar žirginio sporto ir teniso. Visas pasirengimo darbas gerai sustyguotas, tačiau traumų galimybės negalime kontroliuoti.

– Kaip sprendžiamas į Rusiją persikėlusios penkiakovininkės D. Rimšaitės klausimas?

– Insbruke broliškai pasikabinome su Tarptautinės šiuolaikinės penkiakovės federacijos (TŠPF) prezidentu, bet apie tai nepratarėme nė žodžio, nors abiejų mintys tikriausiai sukosi būtent apie D. Rimšaitę. Ar leisti jai atstovauti Rusijai Londono olimpinėse žaidynėse sausio 27 dieną spręs LTOK generalinė asamblėja. Manau, kad TOK leistų jai startuoti, juolab neprieštarautų ir TŠPF. Tačiau jeigu Lietuva nesutiks, niekas nieko padaryti negalės. Bus išklausytos penkiakovės legendos Stasio Šaparnio, trenerio Jurijaus Moskvičiovo, politikų nuomonės. Tai ne tik moralės klausimas, bet ir dar viena konkurentė mūsų penkiakovininkei Laurai Asadauskaitei. Tikiuosi, per 100 žmonių nuspręs taip, kaip reikia.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Penkiolikmetis Lietuvos kalnų slidininkas – nauja kylanti žvaigždė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų