REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teisėjų etikos ir drausmės komisija (TEDK) skelbusi jau kelis sprendimus teisėjos N. Venckienės drausmės bylose, gali būti, vėl imsis kitos. Pirmadienį TEDK pasiekė tiesioginis bei Teisėjų tarybai ir Lietuvos Aukščiausiajam Teismui adresuotas „Garliavos šeimos klinikos“ direktorės, gydytojos Astos Šileikienės pareiškimas bei Laimutės Stankūnaitės prašymas. TEDK A. Šileikienė skundžia Kauno apygardos teismo teisėjos elgesį „Garliavos šeimos klinikoje“. Gydytojos teigimu, įžūlus globėjos elgesys ir netinkamų žodžių vartojimas mergaitės akivaizdoje, provokacijos ir reikalavimai pakeltu tonu yra neigiama įtaka. TEDK adresuotame prašyme šeimos klinikos gydytoja klausia: „Ar pil. N. Venckienės elgesys nepažeidžia etikos normų? Jei pažeidžia, ar nekeltina drausminė byla?“

REKLAMA
REKLAMA

L. Stankūnaitės įsitikinimu teisėjos veiksmai ir elgesys „Garliavos šeimos klinikoje“ š. m. sausio 9-ąją su teisėjams taikomu Teisėjų etikos ir drausmės kodeksu nedera. Teikėja prašo TEDK apsvarstyti ir įvertinti teisėjos N. Venckienės veiksmus „Garliavos šeimos klinikoje“ ir, pasitvirtinus Teisėjų etikos ir drausmės kodekso nesilaikymo faktui, įstatymų nustatyta tvarka pritaikyti bausmę teisėjos atžvilgiu.

Reaguodama į pirmadienį gautus pareiškimą ir prašymą, TEDK vakar kreipėsi į Kauno apygardos teismo pirmininką ir paprašė atlikti tyrimą bei jo rezultatus pateikti TEDK. Vadovaujantis tyrimo rezultatais, bus sprendžiamas teisėjos N. Venckienės drausminės atsakomybės klausimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų