REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pakistane veikiantys teroristai susidorojo su radijo stoties „Amerikos balsas“ žurnalistu Mukaramu Chanu Atifu (Mukarram Khan Atif). Jis buvo nušautas mečetėje per vakarines pamaldas.

REKLAMA
REKLAMA

Incidentas įvyko antradienį Šabkadaro mieste, kuris yra už 35 kilometrų nuo Chaibero Pachtunchvos provincijos sostinės Pešavaro. Pakistano policija pasikėsinimo priežastimi laiko žurnalisto profesinę veiklą.

REKLAMA

Kaip praneša „Amerikos balso“ biuras Pakistane, M. Ch. Atifas specializavosi rengti reportažus iš „karštųjų taškų“. Prieš kelis mėnesius jis buvo tarnybinėje komandiruotėje Mohmando genties gyvenamame rajone, kurios metu jam ne kartą grasino ten veikiantys ekstremistai.

Atsakomybę už žurnalisto nužudymą prisiėmė grupuotė „Pakistano Talibanas“. Jos atstovas pareiškė, kad talibai ne kartą reikalavo, jog M. Ch. Atifas liautųsi rengęs jiems priešiškus reportažus. „Bet jis nepakluso mūsų reikalavimams ir taip pasirinko savo likimą“, – sakė talibas.

M. Ch. Atifas tapo pirmuoju žurnalistu, kurį talibai Pakistane nužudė šiais metais. Pernai šalyje žuvo septyni žiniasklaidos atstovai, ir Pakistanas antrus metus paeiliui žurnalistų bendruomenės buvo pavadintas „pavojingiausia šalimi šios profesijos atstovams“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų