REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2012 metus Lietuvos grindų riedulio čempionai, FLC Vilnius „UV“, pradėjo pergale. Sausio 14 dieną Baltarusijos sostinėje Minske buvo žaidžiamos eilinės Baltarusijos atvirojo grindų riedulio (floorball) čempionato rungtynės, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

„Užkeiktieji vienuoliai“ per vieną dieną sužaidė dvi rungtynes. Pirmose dienos rungtynėse susitiko su stipriu varžovu, trečioje turnyrinės lentelės vietoje esančia komanda „Stella“.

REKLAMA

Lietuviai rungtynes pradėjo aktyviai. Labai atidžiai, pasiaukojančiai žaisdami gynyboje, sėkmingai neutralizuodami daugeli varžovų pastangų puolant, vilniečiai labai sėkmingai kontratakuodavo. Pirmą įvartį, prabėgus kiek daugiau nei 3-ims minutėms, po tikslaus komandos kapitono, Martyno Karkausko, perdavimo pelnė Edvardas Cirtautas.

Visą pirmą kėlinuką, nors ir labai minskiečiai stengėsi puolime, įvarčius pelnė tik „UV“. 14-ą minutę, po Eimanto Rudžio perdavimo, Jurijus Kondratovičius pelnė antrą įvartį, o iki pertraukos likus 12 sek., M.Karkauskas, kovodamas prie varžovų vartų, privertė suklysti gynėją, kuris kamuoliuką nukreipė į savo vartus. Poilsio komandos išėjo „UV“ pirmaujant 3:0.

REKLAMA
REKLAMA

Tik prasidėjus antrajam kėlinukui, „Stella“ komanda sugebėjo sušvelninti rezultatą, bet gražus Martyno Samulevičiaus įvartis po 6 minučių vėl atstatė buvusią „Vienuolių“ persvarą. Visą likusį laiką iki finalinės sirenos vilniečiai turėjo atlaikyti didžiulį priešininkų spaudimą, bet tai jiems sekėsi gana neblogai ir trečiojo kėlinuko pradžioje, po J.Kondratovičiaus tikslaus smūgio, vilniečiai pirmavo net 6:2.

Varžovai, iki rungtynių pabaigos likus mažiau nei minutei, sugebėjo persvarą sumažinti iki minimumo, bet padaryti dar daugiau jiems nebeliko laiko. Savo pirmąją pergalę turnyre Lietuvos čempionai iškovojo rezultatu 6:5 (3:0, 1:2, 2:3)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antrose rungtynėse lietuvių varžovai buvo „Partizan“ komanda. Po rezultatyvių J.Kondratovičiaus ir M.Karkausko smūgių „UV“ pirmavo 2:0, bet baigiantis kėlinukui varžovai sugebėjo sušvelninti rezultatą. Jau 23-ią antrojo kėlinuko sekundę Mažvydas Satkus, laiku atsiduręs prie varžovų vartų, padidino rezultatą iki 3:1. Po šio įvarčio vilniečiai įkrito į gilią duobę.

Atsiliepė nuovargis po labai intensyvių pirmų rungtynių, vartininko trauma, kuris antrose dienos rungtynes žaidė su traumuota koja. Į keturis varžovų įvarčius vilniečiai sugebėjo atsakyti tik E.Rudžio įvarčiu ir pasibaigus dviems kėlinukams jau „Partizan“ komanda pirmavo 5:4. Visgi paskutinėje rungtynių dalyje „Vienuoliai“ sugebėjo mobilizuotis ir išvengti pralaimėjimo. 40 minutę, po E.Rudžio perdavimo, E.Cirtauto tikslus smūgis pasiekė tikslą ir rezultatas 5:5 (2:1, 2:4, 1:0) jau nebepasikeitė iki rungtynių pabaigos. Geriausiu rungtynių žaidėju buvo pripažintas “UV" puolėjas Jurijus Kondratovičius.

REKLAMA

Pelnyti 4 taškai per dvi rungtynes padėjo FLC Vilnius „UV“ komandai pabėgti iš turnyrinės lentelės dugno. Dabar komanda su 5 taškais užima 5-ą vietą ir neprarado šansų patekti į pirmų keturių komandų sąrašą, kurios, sužaidus visas reguliariojo sezono rungtynes, pratęs kovą dėl medalių atkrintamosiose varžybose.

Kitos dvi dienos rungtynės buvo taip pat labai atkaklios, emocionalios ir įtemptos, su dideliu skaičiumi nuobaudų ir pelnytų įvarčių.

Reguliariojo sezono lyderių dvikovą tarp „Dinamit“ ir Vendetta“ komandų laimėjo pastaroji, rezultatu 5:4 (1:1, 3:1, 1:2), o rungtynės tarp „Sostinės drakonai“ ir „Energija“ baigėsi kovingomis lygiosiomis 4:4 (3:2, 0:1, 1:1).

Kitas čempionato turas Minske vyks sausio 21dieną

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų