REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus FM „Ateitis“ komandų žaidėjai 11-metis Matas Gudaitis ir 13-metis Julius Momkus tapo prestižinių tarptautinių turnyrų Rygoje ir Sankt Peterburge rezultatyviausiasis žaidėjais. Abu jie įmušė po 7 įvarčius, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

FM „Ateitis“ 2000 metų komanda Latvijos sostinėje surengtame „Riga Cup-2012“ turnyre iš 16 komandų užėmė penktąją vietą.

REKLAMA

Per penkis mačus – keturios pergalės

Trenerio Dainiaus Gudaičio vadovaujama komanda grupės varžybose 2:0 įveikė Suomijos Vantos VJS komandą (įvarčius pelnė Matas Gudaitis ir Vilius Žydelis) bei 3:0 sutriuškino  Lenkijos Bialystoko „Jagellonia“ (Džiugas Tijūnėlis – 2 įvarčiai, M. Gudaitis – 1).

Dėl pirmosios vietos grupėje žaista su švedų IFK „Stocksund“. Po dvejų M.Gudaičio įvarčių mūsiškiai pirmąjį kėlinį laimėjo rezultatu 2:0. Deja, po pertraukos švedams pavyko išlyginti rezultatą. Rungtynės baigėsi 2:2. Abi komandos surinko po 7 taškus, bet dėl geresnio įvarčių santykio IFK „Stocksund“ futbolininkai tapo grupės nugalėtojais, o „Ateities“ futbolininkams toliau teko žaisti dėl 5-8 vietų.

REKLAMA
REKLAMA

Per atkrintamąsias varžybas mūsų futbolo mokyklos komanda 2:0 įveikė „Lovham“ iš Norvegijos (M.Gudaičio ir D.Tijūnėlio taiklūs smūgiai).

Mačas dėl penktosios vietos prieš TurkuTPS iš Suomijos laimėtas rezultatu 3:2 (M.Gudaitis – 2 įvarčiai, D.Tijūnėlis – 1). Tad „Ateities“ futbolininkai iš Rygoje žaistų rungtynių ketverias laimėjo ir vieną mačą baigė lygiosiomis.

Turnyro nugalėtoja tapo Bergamo „Atalanta“ (Italija) futbolininkai, finale 3:2 išplėšę pergalę iš Kijevo „Dinamo“ (Ukraina). Rungtynėse dėl trečiosios vietos „Kapylan Pallo“ (Suomija) 2:0 įveikė IFK „Stocksund“ (Švedija).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Varžybas Latvijos sostinėje stebėjęs Lietuvos futbolo federacijos jaunių komiteto pirmininkas Romualdas Lavrinavičius sakė likęs nustebintas tokiu aukštu jaunųjų futbolininkų žaidimo lygiu.

Šį savaitgalį į „Riga Cup-2012“ turnyrą vyks FM „Ateitis“ 1999 metų komanda.

Julius Momkus (nuotr. Organizatorių)Julius Momkus (nuotr. Organizatorių)

Sulaukė „Zenit“ atstovų dėmesio

FM „Ateitis“ 1998 metų komanda Sankt Peterburge vykusiame B.Levino-Kogano atminimo turnyre iš aštuonių komandų užėmė šeštąją vietą.

Mūsiškiams nesėkmingai susiklostė pirmosios rungtynės su Helsinkio HJK (Suomija). Pačioje dvikovos pradžioje Erikas Motuzas „Ateities“ komandą išvedė į priekį, o dar po kelių minučių suomių gynėjas atmušė kamuolį nuo savo vartų linijos. Tačiau 12-ą minutę už paskutinės vilties pražangą iš aikštės buvo pašalintas „Ateities“ kapitonas gynėjas Laurynas Bivainis. Suomiai perėmė iniciatyvą - pralaimėta 1:3 (1:2).

REKLAMA

Per antrąsias rungtynes mūsiškiai 3:0 (2:0) sutriuškino Alma Atos „Lokomotiv“ (Kazachstanas). Visus tris įvarčius įmušė Julius Momkus.

Per paskutines grupės rungtynės Sankt Peterburgo „Zenit“ (Rusija) nusileista 1:5 (1:1). Pirmajame kėlinyje J.Momkus baudos smūgiu išlygino rezultatą, bet po pertraukos turnyro šeimininkų komanda įrodė savo pranašumą.

Užėmusi grupėje trečiąją vietą  trenerio Alvydo Koncevičiaus vadovaujama ekipa toliau žaidė dėl 5-8 vietų. Tartu „Santos“ iš Estijos įveiktas 4:1 (3:0). Šiame turnyre savo antruoju „chet-triku“ pasižymėjo J.Momkus, o dar vieną įvartį mūsų komandai pelnė Artiomas Gončarenka. Deja, mačas dėl penktosios vietos Rygos „Skonto“ (Latvija) pralaimėtas 0:3 (0:2).

REKLAMA

J.Momkui atiteko rezultatyviausio žaidėjo prizas, o FM „Ateitis“ geriausiu komandos žaidėju išrinktas vartininkas Arijus Skaržauskas.

Turnyro nugalėtoja kiek netikėtai tapo „Žilina“ futbolininkai iš Slovakijos. Slovakai pusfinalyje sensacingai 1:0 įveikė Sankt Peterburgo „Zenit“, o finale tokiu pat rezultatu palaužė FK „Minsk“ (Baltarusija). „Zenit“ mačą dėl trečiosios vietos prieš Helsinkio HJK laimėjo 2:0.

Visos turnyro rungtynės buvo filmuojamos. Keli „Ateities“ futbolininkai sulaukė rimto „Zenit“ futbolo akademijos atstovų dėmesio – juos ketinama pakviesti į peržiūrą.

Turnyras buvo organizuotas puikiai. Į Sankt Peterburgą atvykusioms komandos iš septynių šalių surengta ir įspūdinga ekskursija po miestą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų