REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos milijardierius Michailas Prochorovas, kuris per prezidento rinkimus mes iššūkį Vladimirui Putinui, teigia, kad, jei Rusija greitai nepasuks demokratijos keliu, šaliai grės kruvina revoliucija.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak M. Prochorovo, Rusijos gyventojai atsikratė postsovietinės apatijos ir dabar net labai domisi politika. Milijardierius neigė kaltinimus, kad jis - tik Kremliaus įrankis, kuriuo siekiama suskaldyti opoziciją, kad V. Putinas lengviau laimėtų rinkimus.

REKLAMA

Dabar ministro pirmininko pareigas einantis V. Putinas nori grįžti į Kremlių ir vadovauti šaliai iki 2018 metų.

46-erių M. Prochorovas pareiškė, kad tai, ką veikė anksčiau, dabar nebetinka, ir žmonės yra nepatenkinti. Pasak jo, atėjo laikas keistis.

„Stabilumas bet kokia kaina rusams nebepriimtinas“, - teigė milijardierius, tačiau pridūrė, kad jis nusistatęs ir prieš revoliuciją.

M. Prochorovas sakė, kad auga nauja rusų karta, ir šalis jau subrendo pokyčiams. Rusija turi viską, ko reikia, kad labai greitai taptų tikrai demokratiška šalimi.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto kandidatas į prezidentus perspėjo, kad jis ir kiti liberalai vis aršiau kovoja su konservatoriais, kurie bet kokia kaina nori išlaikyti esamą padėtį. Jei kovą laimės reformų priešininkai, Rusijai gali grėsti kruvina revoliucija.

Po gruodžio 4 dieną vykusių Rusijos parlamento rinkimų šalyje prasidėjo masiniai protestai dėl įtariamo balsavimo rezultatų klastojimo.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų